ΚΟΣΜΟΣ

Μητέρα στη Βρετανία ήθελε να στείλει τα 2 ανήλικα παιδιά της στα εδάφη του ISIS -Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε μία μητέρα στη Βρετανίδα, επειδή ήθελε να στείλει τα δύο παιδιά ανήλικα παιδιά της στο προπύργιο των τζιχαντιστών.

Η 34χρονη γυναίκα ήθελε να στείλει τα δύο παιδιά της, μικρότερα των 16 ετών, στη Ράκα. Είχε συλληφθεί στα τέλη του 2015 από τις τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη κι επαναπατρίστηκε στη Βρετανία, μετά από τις εκκλήσεις του συζύγου και των γονιών της.

Η ίδια είχε πει στο σύζυγό της στις 10 Οκτωβρίου ότι θα πήγαινε τα παιδιά σε μια γιορτή, πριν επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Σκόπευε να πάει μαζί με τα παιδιά στη Ράκα, όπου θα ζούσαν σύμφωνα με όσα ορίζει η σαρία.

«Θεωρούσατε ότι το να πάτε τα παιδιά να ζήσουν στη Συρία υπό τον έλεγχο του ISIS ήταν αναγκαίο για να εξασφαλίσετε την πνευματική τους σωτηρία. Προδώσατε έτσι με φρικτό τρόπο την εμπιστοσύνη τους προς εσάς και τις ευθύνες σας απέναντί τους», ανέφερε ο δικαστής Ρόντνεϊ Τζέιμσον απαγγέλλοντας την ετυμηγορία δικαστηρίου του Λιντς.

«Η Ράκα ήταν τον Οκτώβριο του 2015, και είναι ακόμη, επίκεντρο μιας εμπόλεμης ζώνης. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το ISIS επιβάλλει τις απόψεις του χρησιμοποιώντας ακραία βία, όπως ακρωτηριασμούς, βιασμούς και δολοφονίες. Είστε μια έξυπνη γυναίκα με καλή μόρφωση· τα γνωρίζετε όλα τούτα. Η μοίρα των παιδιών σας θα ήταν είτε να υιοθετήσουν αυτές τις πρακτικές, είτε να γίνουν θύματά τους», πρόσθεσε ο δικαστής.

Σύμφωνα με τον δικαστή, η κατηγορούμενη αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά της, επιδιώκει να τα ριζοσπαστικοποιήσει, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποπειραθεί να τα απαγάγει ξανά. Γεννημένη στη Μ. Βρετανία, η γυναίκα μεγάλωσε στο Πακιστάν πριν επιστρέψει, έφηβη, στη βόρεια Βρετανία. Τον τελευταίο καιρό στρεφόταν όλο και περισσότερο στη θρησκεία. Τον Αύγουστο παραιτήθηκε από τη δουλειά της στον χρηματοοικονομικό κλάδο, που θεωρούσε ότι αντίκειται στις θρησκευτικές της αξίες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact