ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα

ε έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά οι πολίτες στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, ξεκίνησε την συνέντευξή του στον Σκάι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας.

Η συμμετοχή είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και ειδικά στους νέους λέμε πάρτε την τύχη στα χέρια σας και μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για τις ζωές σας, πριν πάτε στην παραλία ή και μετά, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επισήμανε μάλιστα πως η ΝΔ ήταν πρώτη με διαφορά στην ηλικιακή ομάδα 17-24 και αυτό «είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό για τον πολιτικό μας λόγο».

Ο κύριος Μητσοτάκης επανέλαβε την δέσμευσή του για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στο πρώτο κιόλας νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, αναφέροντας πως κατά την ομιλία του την Κυριακή στα Μουδανιά, «με έπιασε ένα νέο παιδί που μου είπε ότι πέρασε στο πανεπιστήμιο, στο ΑΠΘ και μου είπε “σου ζητώ ένα πράγμα να μην έχω μπαχαλάκηδες, να μην έχω ναρκωτικά στο πανεπιστήμιο”.Του υποσχέθηκα ότι στο πρώτο μας νομοσχέδιο θα είναι η κατάργηση του ασύλου».

Σχολιάζοντας την επικείμενη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον Σκάι μετά το εμπάργκο, είπε πως είναι «καλοδεχούμενη», επισημαίνοντας πως ο κύριος Τσίπρας έχει μια «ειδικότητα να κάνει το “όχι” – “ναι”, αυτό το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά η χώρα πριν από 4 χρόνια, αν και κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική τελευταία στιγμή, δείχνουν πανικό».

Όσον αφορά στο debate, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν έγινε, όχι με υπαιτιότητα της ΝΔ, που έκανε ό,τι μπορούσε για να γίνει μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

Δεν μπορούν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κι αυτό φαίνεται από το ότι δεν έχουν σχέδιο για την επόμενη ημέρα, παρά μόνο μία προσπάθεια διαστρεύλωσης των δικών μας θέσεων, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν έχει την νομιμοποίηση για τις αλλαγές και γι’ αυτό προχώρησε στις εκλογές», είπε ο κύριος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει το διάταγμα για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

«Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της Δικαιοσύνης», είπε.

Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η απάντηση στη φτώχεια είναι οι δουλειές.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το έκτακτο επίδομα που δινόταν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους και το έδωσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ως «13η σύνταξη», θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020.

Επίσης, τόνισε ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020.

«Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος»

Μηδενική ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία θα δείξει η ΝΔ, ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυράκος Μητσοτάκης, και τόνισε πως δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

«Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30%»

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας και δεν θα κυκλοφορούν με κότερα

Δεν θα κρίνω τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς εάν ο κ. Τσίπρας είναι αλαζόνας. Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τα γκλάμορ, σημείωσε, και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα.

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στη ΔΕΗ

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στη ΔΕΗ, και τόνισε ότι η ΝΔ θα διασώσει την επιχείρηση. Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της NOVARTIS, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact