ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου: Δεν έχουμε πόρους για να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα 22 Αυγούστου πως η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος της Αμαζονίας, αφού δορυφορικές εικόνες έδειξαν φέτος αριθμό ρεκόρ πυρκαγιών.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook, ο πρόεδρος δήλωσε πως η κυβέρνηση διεξάγει έρευνες σχετικά με τις πυρκαγιές. Δήλωσε επίσης πως ουδέποτε υποστήριξε πως μη κυβερνητικές οργανώσεις βάζουν φωτιές στο τροπικό δάσος προσθέτοντας πως μιλούσε μόνο για τις υποψίες του.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας ήταν εξαρχής ένας κίνδυνος για το περιβάλλον.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, που αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή, επιθυμεί να ανοίξει περισσότερο τον Αμαζόνιο στη γεωργία και τις εξορύξεις και έχει απαντήσει στις χώρες που έχουν εκφράσει ανησυχίες για την αυξανόμενη αποψίλωση του τροπικού δάσους να «κοιτάνε τη δουλειά τους».

Ο ακροδεξιός πρόεδρος, ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία το 2018 είχε ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των ελέγχων για να αποφευχθεί η αποψίλωση των δασών. Αφαίρεσε αρμοδιότητες από το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Βραζιλίας και επέτρεψε τις εξορύξεις στις προστατευμένες περιοχές των ιθαγενών φυλών.

Επιπλέον έχει καταργήσει πολλά μέτρα προστασίας του δάσους, αλλά για τη μεγάλη φωτιά που «εξαφανίζει» τον πνεύμονα της Γης φταίνε… η ξηρασία και η ΜΚΟ! Την περίοδο της ξηρασίας είναι συχνό φαινόμενο οι φωτιές στον Αμαζόνιο, ωστόσο, αυτή τη φορά οι διαστάσεις και οι διάρκεια είναι πρωτοφανείς.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αυξήσει τα μέτρα προστασίας και είχαν καταφέρει να μειώσουν κατά πολύ τις φωτιές. Όλα αυτά μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 όπου την εξουσία ανέλαβε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει ίχνος περιβαλλοντικής συνείδησης και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι… οι επενδύσεις και οι συμφωνίες που θα φέρουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact