ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Η «μάχη της πλατείας» και των δημοσκοπήσεων ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή (24/05), με τους δύο βασικούς μονομάχους να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο βράδυ της Κυριακής.

Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα δίνουν τον ύστατο αγώνα για να επικρατήσουν ο ένας έναντι του άλλου.

Αυτό που γνωρίζουν, ωστόσο, τα δύο επιτελεία σε Μαξίμου και Πειραιώς από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις είναι ότι ξέρουν σε τι μπορούν να ελπίζουν και τι πρέπει να αποφύγουν.

Οι δημοσκοπικές έρευνες αποδεικνύουν πως η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα θα είναι από 3,5 – 7 % ανάλογα με το που θα κλίνουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, σημειώνει το CNN Greece.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν, ως φαίνεται, από τώρα καταλάβει ότι δεν αμφισβητείται πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Το θέμα είναι η διαφορά που δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Πειραιώς.

Κυβερνητικά στελέχη που έχουν εικόνα των δημοσκοπήσεων, θεωρούν ότι η διαφορά θα κυμανθεί περίπου στο 3,5%. Αντίθετη άποψη εκφράζουν οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υποστηρίζουν, δηλαδή, πως η διαφορά θα είναι πάνω από πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Ενδέχεται δε, η διαφορά να είναι ακόμη μεγαλύτερη στην περίπτωση που η πρωτιά του κ. Μητσοτάκη λάβει χαρακτηριστικά εκλογικού «αέρα».

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στοχεύουν κατευθείαν στους νέους ψηφοφόρους. Αν οι ηλικίες 17-24 ετών πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή στις κάλπες, τότε το… χαμόγελο στα χείλια των κυβερνητικών στελεχών μπορεί να περισσέψει αφού, αποδίδουν μεγάλες πιθανότητες νίκης έχοντας τις νεαρές ηλικίες κοντά τους.

Το ίδιο αναφέρουν και οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εκτιμούν ότι οι νέοι ψηφοφόροι θα κινηθούν κοντά τους εκλογικά γιατί πολλοί εξ αυτών των παιδιών εργάζονται στα χρόνια της κρίσης με πολύ χαμηλούς μισθούς και θα «απαντήσουν» εκλογικά στους υπεύθυνους, δείχνοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο κ. Τσίπρας δεν ξέχασε τις παροχές και εξήγγειλε αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη.

Είναι η ύστατη προσπάθεια, έτσι ώστε ο κ. Τσίπρας να μειώσει την διαφορά παρά του αντιθέτου λεγόμενα από υπουργούς που μεταφέρουν στον πρωθυπουργό μια διαφορετική εικόνα λέγοντάς του «θα σκίσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, ζητά ένα καθαρό αποτέλεσμα ώστε να πιέσει από την Κυριακή και μετά με πιο έντονο τρόπο για βουλευτικές εκλογές το νωρίτερα δυνατό.

Επίσης, τα προγνωστικά σε ό,τι αφορά στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Και αυτό διότι αποδεδειγμένα δεν έχει στελέχη που να έχει εκπαιδεύσει στην αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα, όπως όλοι εκτιμούν, η μερίδα του λέοντος να πέσει στη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ που διαθέτουν ικανά και έμπειρα στελέχη που διαχειρίζονται με επιτυχία τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών στις πόλεις που βρίσκονται επικεφαλής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact