ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να οριστούν αναπληρωτές υπουργοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την πρόταση να ορίσει ο πρωθυπουργός αναπληρωτές υπουργούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα κρίσιμα υπουργεία, που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές έκανε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, από την Πάτρα όπου μίλησε σήμερα.

Ακόμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει πολιτική συμφωνία για εκλογές το Νοέμβριο του 2015, για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και για αλλαγές στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο.

Παράλληλα, διατύπωσε την πρόταση να ορίσει ο πρωθυπουργός απληρωτές υπουργούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα κρίσιμα υπουργεία, που σχετίζονται στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Όπως εξήγησε: «Τα ζητήματα του χρέους και των σχέσεων με την Ευρώπη δεν είναι θέματα τριών μηνών ή ενός έτους, αλλά θα υπάρξουν δεσμεύσεις μακροχρόνιες».

Ακόμα, τόνισε ότι το κόμμα, που κέρδισε τις ευρωεκλογές, πρέπει να έχει παρουσία στους τομείς των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων, ενώ στη χειρότερη περίπτωση -όπως ανέφερε- «οι αναπληρωτές υπουργοί θα κερδίσουν μια γνώση».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «στην χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια, αυτά που θα μας δεσμεύσουν, να συνεχίζουν να μας διχάζουν». Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να υπάρχει πατριωτική ομάδα που θα διαπραγματευτεί το χρέος. Δεν είναι θέμα του Σαμαρά, όπως και δεν θα είναι αύριο του Τσίπρα».

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσο μπορεί να τηρηθεί μια συμφωνία για εκλογές σε έναν χρόνο, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δε μιλώ για μια παρασκηνιακή συμφωνία, αλλά για μια δημόσια πολιτική συμφωνία. Ζητώ θάρρος, τολμηρότητα, γενναιότητα από το πολιτικό σύστημα. Και αυτή η συμφωνία, αν δεν τηρηθεί από κάποια πλευρά, θα έρθει η μεγάλη τιμωρία από τον ελληνικό λαό».

Για ζήτημα το μετεκλογικών συνεργασιών, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι υπάρχουν δύο προτεραιότητες για το Ποτάμι και εξήγησε: «Η μία είναι να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα. Δε θα αφήσουμε την χώρα να ταλανίζεται για μήνες, χωρίς κυβέρνηση. Από την άλλη έχουμε πει ότι το Ποτάμι, με βάση τη δύναμή του, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη συνέχιση της ιστορικής πορείας της χώρας, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στη Δύση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «έχει σταματήσει ουσιαστικά να κυβερνά τον τόπο μετά τις ευρωεκλογές, όπου υπέστη μια ήττα και δεν την έχει ξεπεράσει». Ο ανασχηματισμός, σημείωσε, μεγάλωσε τα προβλήματα και πλέον η κυβέρνηση κινείται σε ένα προεκλογικό κλίμα, κάνοντας ολέθρια λάθη.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται κατά την συνήθη τακτική όλων των αντιπολιτεύσεων τα τελευταία 30 χρόνια. «Λένε ότι έχουν μαγικές λύσεις, θα μαγέψουν τους ξένους, θα τους υπνωτίσουν και θα μας δώσουν λεφτά και τα λεφτά αυτά θα τα μοιράσουν στον κόσμο. Αυτό περίπου είναι το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι όσο απογοητευμένοι και αν είμαστε, πιστεύω ότι δεν πρέπει να το αγοράσουμε» υπογράμμισε.

ΠΑΣΟΚ: «Τα πάντα στον βωμό της ατάκας και της δημιουργίας εντυπώσεων»

Σχολιάζοντας την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού για τους αναπληρωτές υπουργούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης ανέφερε: «Ο κ. Στ. Θεοδωράκης, πριν από λίγο καιρό, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός του δεσμεύτηκε για την κατάργηση των αναπληρωτών υπουργών στη κυβέρνηση. Δεν πέρασαν δύο μήνες και άλλαξε θέση.

Τώρα εισηγείται να ορίζονται “αναπληρωτές υπουργοί από το κόμμα που κέρδισε τις ευρωεκλογές, στην κυβέρνηση του κόμματος που κυβερνά.

Καμία συνέπεια, καμία σταθερότητα. Τα πάντα στον βωμό της ατάκας και της δημιουργίας εντυπώσεων. Κατά τα άλλα κατηγορεί “τα παλαιά κόμματα”».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact