ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Απαγορεύεται το κολύμπι στη θάλασσα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, απαγορεύεται η υποβρύχια αλιεία, η κολύμβηση και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού COVID-19, απαγορεύεται η θαλάσσια κολύμβηση, το ψάρεμα όπως και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και η υποβρύχια αλιεία.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο τονίζει ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει νέα μέτρα, αυστηροποιώντας το υφιστάμενο πλαίσιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το βράδυ της Τετάρτης, τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να βάλουν φρένο στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033 και όχι να περιορίσουν περαιτέρω τους συνεπείς πολίτες, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις «είναι ένα θέμα των επόμενων 2-3 ημερών το πολύ».

Μιλώντας για τα εν λόγω μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση κι ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact