ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκησε την Τράμπζονσπορ αλλά αποχαιρέτησε το Europa League

Νίκησε 2-0 την Τράμπζονσπορ αλλά αποχαιρέτησε το Europa League εξαιτίας της τραγικής εμφάνισης της στο ΟΑΚΑ

Με γλυκόπικρη γεύση θα επιστρέψει από την Τουρκία η ΑΕΚ. Νίκησε την Τράμπζονσπορ με 2-0 (25′ Λιβάγια, 29′ Μάνταλος) και έδειξε πως «υπάρχει ζωή στον… πλανήτη Ένωση». Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για να της δώσει «το εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League. Εξαιτίας της τραγικής της εικόνας και του 1-3 στο ΟΑΚΑ.

Ο Νίκος Κωστένογλου και οι ποδοσφαιριστές του κράτησαν το λόγο τους. Τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξαν πως οι δυνατότητες της ομάδας τους δεν ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, όπως είχε φανεί ως τώρα. Μπορούν να κάνουν πολύ καλύτερα πράγματα.

Όταν υπάρχει στην άκρη του πάγκου ένας άνθρωπος ρεαλιστής, με αυτοσεβασμό και ποδοσφαιρική λογική. Ο οποίος, προετοιμάζει και καθοδηγεί τους παίκτες με βάση την πραγματικότητα και όχι ουτοπικ΄΄ες προσδοκίες. Δηλαδή, ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Οι «κιτρινόμαυροι» έστειλαν μήνυμα ότι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και θα το κάνουν, ακόμα καλύτερα, όταν αποκτήσουν και τις δυνάμεις που τους λείπουν…

Η ΑΕΚ δεν παρουσίασε απλά ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο βρήκε τον τρόπο και τη δύναμη να νικήσει εαυτούς και αλλήλους. Έφτασε μια… ανάσα (ένα γκολ) από το να πανηγυρίσει μια επική ανατροπή. Η οποία, πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα φάνταζε με «όνειρο θερινής νύχτας».

Μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ήταν -όσο κράτησαν οι δυνάμεις των ποδοσφαιριστών- καλύτερη. Αξιοποίησε τα λάθη των γηπεδούχων και έγινε «αφεντικό» του αγώνα. Η Τράμπζονσπορ άρχισε να φαίνεται (όλο και πιο πολύ) όταν -όλο και περισσότερο, όσο περνούσε η ώρα- μειωνόταν η ενέργεια των «κιτρινόμαυρων» και στέρευαν τα κουράγια.

Και έφτασε κοντά στο γκολ αλλά σταμάτησε, κυρίως, στον Μπάρκα. Από την άλλη η φιλοξενούμενη είχε κάνα δύο ευκαιρίες να πετύχει το τρίτο γκολ και να γράψει με εντελώς διαφορετικό τρόπο την ιστορία.

Τράμπζονσπορ (Γιουνάλ Κάραμαν): Ουγκουρτσάν, Κάμπι, Ιβανίλντο Φερνάντες, Ζοάο Περέιρα, Νόβακ, Παρμάκ, Μίκελ (36′ Σόρλοθ), Σόσα, Ομούρ (44′ Σάρι) (82′ Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88′ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58′ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81′ Γιακουμάκης), Λιβάια, Ολιβέιρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact