ΚΟΣΜΟΣ

Νόρμαν Λαμόντ, ο σκοτεινός, βρετανός «φίλος» του Βαρουφάκη στον οποίο μίλησε για το χακάρισμα των ΑΦΜ

Ο Βαρουφάκης μίλησε στις 16 Ιουλίου σε επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds για το περιβόητο σχέδιο παράλληλου τραπεζικού συστήματος και χακάρισμα των ΑΦΜ. Συντονιστής της κουβέντας ήταν ο βαρώνος Νόρμαν Λάμοντ, ένα σκοτεινό πρόσωπο, έντονα αντιευρωπαϊστής.

Ο Λαμόντ είναι γνωστός πολιτικός των Βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ. Εμπλέκεται στον οργανισμό Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) που κάνει αναλύσεις για επενδυτές που επιθυνούν να κερδοσκοπήσουν στις χρηματαγορές.
Ο Νόρμαν Λαμόντ συνδέεται στενά με τον οργανισμό αυτό. Αρχισε την καριέρα του στην NM Rothschild & Sons, την επενδυτική τράπεζα όπου έγινε διευθυντής της Rothschild Asset Management πριν μεταπηδήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.
 Ο Λαμόντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Μέιτζορ το 1993 κάτω από το βάρος των καταγγελιών για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα. Η Μαύρη Τετάρτη (16 Σεπτεμβρίου 1992) είναι γνωστή ως η ημέρα που οι κερδοσκόποι «έσπασαν» τη λίρα στερλίνα και ανάγκασαν την βρετανική κυβέρνηση να την αποσύρει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ).


Στο παιχνίδι αυτό άγριας κερδοσκοπίας επί της βρετανικής λίρας πρωτοστάτησε ένας άλλος «φίλος» του κ. Βαρουφάκη, ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος κέρδισε τουλάχιστον 1 δις δολάρια και μετά απ” αυτό καθιερώθηκε ως ο Νο 1 κερδοσκόπος με νομίσματα παγκόσμια. Ο Λάμοντ δεν έχει αποδειχθεί ως σήμερα τι ρόλο έπαιξε στο πλευρό του Σόρος, αλλά αναγκάστηκε απλά να παραιτηθεί χωρίς συνέπειες, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του ως σήμερα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact