ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αγγελος Τσιγκρής νέος γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Τη θέση του παραιτηθέντος Μαρίνου Σκανδάμη στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής παίρνει από σήμερα ο Αγγελος Τσιγκρής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθαναασίου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκανδάμη για τις μέχρι τώρα πολύτιμες υπηρεσίες του, ευχήθηκε στον νέο Γενικό Γραμματέα καλή επιτυχία στο έργο του, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα ασκεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Ο Άγγελος Τσιγκής γεννήθηκε το 1966 στο Αίγιο. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές -ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών- στην Εγκληματολογία και την Αντεγκληματική Πολιτική.

Σήμερα είναι δικηγόρος Αθηνών και διδάσκει Εγκληματολογία και Σωφρονιστική στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι συντονιστής του Τομέα Δημόσιας Τάξης στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Δικαιοσύνης, αντιπρόεδρος της Ομάδας για το Σχεδιασμό της Αντεγκληματικής Πολιτικής και επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας για την Καταπολέμηση Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μέλος της μόνιμης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών και του κεντρικού Συμβουλίου πρόληψης της Παραβατικότητας του ίδιου Υπουργείου, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπρόσωπος της χώρας μας στην Επιτροπή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact