ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«O έλληνας πρωθυπουργός έπαιξε με το ρίσκο των πρόωρων εκλογών»

Οι αριθμητικές προβλέψεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι υπέρ του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τονίζει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters, επισημαίνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει τους πολυπόθητους 180 βουλευτές που θα στηρίξουν την επιλογή του Σταύρου Δήμα στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Διεθνείς αναλυτές σημειώνουν πως οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν γρήγορα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία. Σύμφωνα με το Reuters, ο Αντώνης Σαμαράς έπαιξε με το ρίσκο των πρόωρων εκλογών, αλλά για να επιβιώσει στην κυβέρνηση θα πρέπει να καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές. Ακόμη και αν καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιων εκ των ανεξάρτητων βουλευτών, αν και αρκετοί από αυτούς έχουν απαντήσει αρνητικά, και πάλι θα του υπολείπονται κάποιες ψήφοι για να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει το άρθρο.

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, αν όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα ψηφίσουν κατά της επιλογής Δήμα, τότε η ψηφοφορία θα πέσει στο κενό και οι πρόωρες εκλογές θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Ο Μπλάνκα Κολένικοφ, αναλυτής της IHS Global Insight, αναφέρει: «Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από λίγες ψήφους». Ο πολιτικός αναλυτής Τζον Λιούις συμπληρώνει: «Ο Σαμαράς θα αποτύχει. Ακόμα και αν καταφέρει να πείσει κάποιους μη κυβερνητικούς βουλευτές, θα απέχει πολύ από τους 180».

Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δείχνουν πεπεισμένοι πως η συγκυβέρνηση θα πιάσει τους 180 βουλευτές, δεδομένου ότι η ελληνική κοινωνία δεν επιθυμεί προσφυγή σε κάλπες. Γεγονός που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για ορισμένους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της κυβερνητικής πρότασης. Επιπρόσθετα, κάποιοι εξ αυτών ενδέχεται να σκεφτούν να ψηφίσουν μπροστά στον κίνδυνο να μην επανεκλεχτούν σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact