ΚΟΣΜΟΣ

O μεγάλος κίνδυνος για τη Δύση και τον πλανήτη παίρνει σάρκα και οστά – Οι Τζιχαντιστές στα χέρια του Σουλτάνου

Τα πλάνα από την κάμερα του BBC μέσα από τις φυλακές στο Συριακό Κουρδιστάν, είναι χαρακτηριστικά: Χιλιάδες τζιχαντιστές στιβαγμένοι, και σε ένα στρατόπεδο πιο δίπλα, μαζεμένες κατά εκατοντάδες σύζυγοι των μαχητών, ντυμένοι στα μαύρα.

Μάλιστα, οι τζιχαντιστές παριστάνουν τους μεταμελημένους, μόνο και μόνο για να περάσουν στην Ευρώπη και να σπείρουν εκ νέου τον τρόμο, όπως προειδοποιεί και πρώην τζιχαντιστής: «Όταν θα βρουν την ευκαιρία, θα επανεμφανιστούν και θα τα κάνουν χειρότερα».

Οι τούρκοι δεν φαίνεται να έχουν πάρει στα σοβαρά τους φόβους της Δύσης.

Φτάνουν σε σημείο να αστειευτούν με αυτούς τους φόβους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος δήλωσε γελώντας: «Ο κόσμος φοβάται τον ISIS. Ο ISIS πρέπει να συμμαχήσει με την Τουρκία…»

Όμως, οι Κούρδοι δεν έχουν διάθεση γι’ αστεία. Γνωρίζοντας καλά τι εστί τουρκική επιθετικότητα, προειδοποιούν πως οι φυλακισμένοι τζιχαντιστές ενδεχομένως να γίνουν και μοχλός πίεσης στα χέρια του Ερντογάν προς την Ευρώπη, μετά τους πρόσφυγες.

Επί της ουσίας, ο «σουλτάνος» θα μπορεί να εκβιάζει την ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη απειλή κατά των τζιχαντιστών – οι ιδιαιτέρως ικανοί κούρδοι μαχητές δηλαδή- θα έχει εκλείψει, αυξάνοντας τις πιθανότητες να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της η τζιχαντιστική οργάνωση.

«Το ISIS θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και θα ξαναγεννηθεί. Αυτός θα είναι μεγάλος κίνδυνος για τη Δύση και τον πλανήτη. (…) Εμείς ουσιαστικά κρατάμε χιλιάδες τρομοκράτες στις φυλακές μας, η Τουρκία θα έχει χιλιάδες τρομοκράτες στα χέρια της και καθημερινά θα απειλεί τη Δύση και την Ευρώπη ότι θα στείλει αυτούς τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, αξιωματικός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, μιλώντας στον Alpha, προ ημερών.

Τα λόγια του αξιωματικού των SDF δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν: Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραίμ Καλίν, υπονόησε σαφώς ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιηθούν οι τζιχαντιστές ως μέσο πίεσης, καθώς σε συνέντευξή του στο BBC ανέφερε: «Η ρίζα του προβλήματος (…) είναι πως οι χώρες καταγωγής τους δεν θέλουν να τους πάρουν πίσω [σ.σ. τους τζιχαντιστές]. Χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, το Βέλγιο δεν θέλουν να τους πάρουν πίσω, όμως πρόκειται για υπηκόους τους. Οφείλουν να τους πάρουν πίσω, να τους δικάσουν και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να ακολουθήσει τον δρόμο της».

Οι φόβοι που εκφράζονται μοιάζουν πέρα για πέρα αληθινοί. Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως πέντε τζιχαντιστές απέδρασαν από κουρδική φυλακή, έπειτα από βομβαρδισμούς της Τουρκίας.

Περίπου 12.000 μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, Σύροι, Ιρακινοί όπως επίσης και 2.500-3.000 ξένοι, που προέρχονται από 54 χώρες, παραμένουν υπό κράτηση στις φυλακές των Κούρδων, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο τους, τον Άμπντελ Καρίμ Όμαρ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact