ΚΟΣΜΟΣ

O μοναδικός βορειοκορεάτικος παιδικός σταθμός στο Βιετνάμ αναμένει τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τα νήπια δεν φαίνεται να ανησυχούν για τη δεύτερη συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ και Β. Κορέας

Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές οι μαθητές του μοναδικού βορειοκορεατικού παιδικού σταθμού στο Ανόι τραγουδούν καθημερινά κορεατικά τραγούδια με την ελπίδα να μπορέσουν την επόμενη εβδομάδα να επιδείξουν το ταλέντο τους στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το Βιετνάμ για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 27 και 28 Φεβρουαρίου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, με την Ουάσινγκτον να ελπίζει ότι με την ευκαιρία αυτή θα καταφέρει να προωθήσει την καταστροφή του πυρηνικού και βαλλιστικού οπλοστασίου της Πιονγκγιάνγκ.

Ωστόσο οι πολύπλοκες διαπραγματεύσεις δεν φαίνεται να ανησυχούν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού της Φιλίας μεταξύ Βιετνάμ και Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας.

Νήπια τριών έως πέντε ετών κάνουν συνεχώς πρόβες σε χορούς και τραγούδια στην αίθουσα «Κιμ Ιλ Σουνγκ», το όνομα του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του νυν ηγέτη της χώρας, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Ανόι στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Στους τοίχους της τάξης είναι τοποθετημένα πορτρέτα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του γιου και διαδόχου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, αλλά και του εκλιπόντα Βιετναμέζου ηγέτη Χο Τσι Μινχ.

Ο παιδικός σταθμός ιδρύθηκε το 1978 όταν το Βιετνάμ λάμβανε βοήθεια από τη Βόρεια Κορέα και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Πιονγκγιάνγκ.

Σήμερα κάποιοι από τους 450 μαθητές του παρακολουθούν μαθήματα για τον πολιτισμό της Βόρειας Κορέας, ενώ κάποιες φορές τους επισκέπτονται αξιωματούχοι της χώρας ή προσωπικό της βορειοκορεατικής πρεσβείας.

«Αν και οι Βορειοκορεάτες φίλοι μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, εξακολουθούν να προσέχουν τον παιδικό σταθμό», σχολίασε η Χοάνγκ Τι Τανχ, πρώην διευθύντρια του σχολείου.

Και η νυν διευθύντρια Νγκο Τι Μινχ δεν κρύβει το γεγονός ότι ελπίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τον παιδικό σταθμό την επόμενη εβδομάδα. «Πραγματικά ελπίζουμε να υποδεχθούμε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ και στον Παιδικό Σταθμό της Φιλίας», τόνισε. «Εκφράσαμε την επιθυμία μας και στην πρεσβεία», εξήγησε.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact