ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που διακόπηκε λόγω… UFO

Πριν απο εξήντα περίπου χρόνια ένας αγώνας ποδοσφαίρου στη Φλωρεντία διεκόπη όταν πάνω απο το γήπεδο πετούσαν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα.

Ήταν 27 Οκτωβρίου του 1954, μια τυπική φθινοπωρινή ημέρα στην Τοσκάνη, και στο Stadio Artemi Franchi η Fiorentina έπαιζε εναντίον της τοπικής Pistoiese. Δέκα χιλιάδες άτομα παρακολουθούσαν τον αγώνα όταν ξαφνικά, λίγο μετά το ημίχρονο, επικράτησε στο γήπεδο σιωπή. Οι φίλαθλοι δεν παρακολουθούσαν πια τον αγώνα αλλά έδειχναν όλοι προς τον ουρανό.

Οι παίκτες σταμάτησαν να παίζουν και η μπάλα έμεινε σταθερή στο γρασίδι. Ο ποδοσφαιριστής Ardico Magnini, ο οποίος ήταν κάτι σαν θρύλος την εποχή εκείνη για την Ιταλία, παίζοντας με τα χρώματα της χώρας του την ίδια χρονιά (1954) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, θυμάται απο εκείνη την ημέρα:

«Θυμάμαι τα πάντα, απο το Α μέχρι το Ω. Ήταν κάτι που έμοιαζε με αυγό και κινούταν αργά, πολύ αργά! Όλοι κοιτούσαν ψηλά και παράλληλα έπεφτε απο τον ουρανό ασημόσκονη. Μείναμε έκπληκτοι, δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Είχαμε σοκαριστεί.»

Το παιχνίδι αναβλήθηκε. Σύμφωνα με την αναφορά του διαιτητή, επειδή οι θεατές έβλεπαν κάτι στον ουρανό.

Ανάμεσα στους οπαδούς ήταν και ο Gigi Boni, φίλαθλος της Fiorentina. Η περιγραφή πολλαπλών αντικειμένων που αναφέρει, διαφέρει ελαφρώς απο αυτήν του Magnini
«Θυμάμαι ξεκάθαρα να παρακολουθώ το συγκεκριμένο συμβάν. Κουνιόνταν πολύ γρήγορα και μετά ξαφνικά σταμάτησαν. Όλα διήρκεσαν μερικά λεπτά. Θα τα περιέγραφα σαν κουβανέζικα πούρα. Μου θύμιζαν κουβανέζικα πούρα. Νομίζω πως ήταν κάτι εξωγήινο. Αυτό πιστεύω, δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εξήγηση στον εαυτό μου. »

Ένας άλλος παίκτης, ο 70χρονος Romolo Tuci, συμφωνεί λέγοντας:

«Εκείνα τα χρόνια όλοι μιλούσαν για εξωγήινους, όλοι μιλούσαν για ΑΤΙΑ και εμείς ζήσαμε αυτή την εμπειρία, τα είδαμε, τα είδαμε στην πραγματικότητα.»

Το εν λόγω περιστατικό στο στάδιο δεν μπορεί απλώς να ερμηνευτεί ως μια μαζική υστερία, υπήρχαν πολλές θεάσεις ΑΤΙΑ σε αρκετές πόλεις πέρα ​​από την Τοσκάνη εκείνη την ημέρα αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μια ακτίνα λευκού φωτός φάνηκε στον ουρανό του Prato, βόρεια της Φλωρεντίας.

Ένας ακόμη άνθρωπος που μίλησε για το περιστατικό αυτό, είναι ο πρόεδρος του ιταλικού Εθνικού Κέντρου ΑΤΙΑ, Roberto Pinotti. Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με τα ΑΤΙΑ και το σπίτι του που βρίσκεται στο κέντρο της Φλωρεντίας, είναι γεμάτο απο αναμνηστικά, αφίσες, παλιές ιταλικές ταινίες, κορνιζαρισμένα άρθρα εφημερίδων και ασπρόμαυρες φωτογραφίες ιπτάμενων δίσκων. Όταν συνέβη το περιστατικό ήταν 10 χρονών και ήταν αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος.

«Οι παίκτες και οι φίλαθλοι είχαν εντυπωσιαστεί βλέποντας αυτά τα αντικείμενα πάνω απο το στάδιο. Την περίοδο εκείνη οι εφημερίδες έκαναν λόγω για εξωγήινους απο τον Άρη. Φυσικά τώρα γνωρίζουμε πως δεν είναι έτσι, αλλά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήταν ένα ευφυές φαινόμενο, ένα τεχνολογικό φαινόμενο και ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να συνδεθεί με οτιδήποτε γνωρίζουμε πάνω στη Γη.»
Ο Pinotti έκανε λόγο μάλιστα και για την περίεργη ασημένια σκόνη που ανέφερε στην περιγραφή του ο Magnini:

«Είναι γεγονός πως την ίδια στιγμή που το ΑΤΙΑ βρισκόταν πάνω απο την Φλωρεντία, μια παράξενη, κολλώδη ουσία έπεφτε απο τον ουρανό. Στα Αγγλικά αυτό το ονομάζουν ‘angel hair’ . Το μόνο πρόβλημα είναι πως μετά κάποια ώρα εξαφανιζόταν. Θυμάμαι στο φως της ημέρας, να βλέπω τις στέγες των σπιτιών καλυμμένες απο αυτή την λευκή ουσία, σαν χιόνι, για πάνω απο μία ώρα και μετά απλά εξατμίστηκε. Κανείς δεν γνωρίζει τι σχέση είχε αυτή η παράξενη ουσία με το ΑΤΙΑ.»

Πολλοί περιέγραψαν αυτή την ουσία και σαν βαμβάκι, ή ιστό αράχνης. Ήταν δύσκολο να περισυλλέγει επειδή εξατμίζονταν με την επαφή. Ωστόσο αρκετοί άνθρωποι ήταν αποφασισμένοι να ανακαλύψουν τι ήταν.
Ένας απο αυτούς ήταν και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας της Φλωρεντίας «La Nazione», Giorgio Batini. Το 2003 ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή Voyager, πώς εκείνη την ημέρα έλαβε εκατοντάδες κλήσεις σχετικά με την θέαση. Απο τα γραφεία της La Nazione στο κέντρο της πόλης, τη θέα του προς τον ουρανό σταματούσε ο Καθεδρικός Ναός, έτσι ανέβηκε στην ταράτσα του κτηρίου, προκειμένου να δει ο ίδιος αυτό που όλοι του περιέγραφαν. Ο 81χρονος σήμερα δημοσιογράφος δεν παράλειψε να αναφέρει οτι είδε τις ‘αστραφτερές μπάλες’ να πετούν γρήγορα προς τον τρούλο του Ναού.

Ο Batini ήταν αποφασισμένος να ερευνήσει το φαινόμενο αυτό. Βρήκε ένα ξύλο στην πόλη που ήταν καλυμμένο απο λευκό χνούδι. Συγκέντρωσε διάφορα δείγματα της ουσίας ρίχνοντάς τα σε ένα σπιρτόκουτο, και τα πήγε στο Ινστιτούτο Χημικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Όταν έφτασε εκεί είδε πως και άλλοι είχαν κάνει το ίδιο.

Το εργαστήριο, με επικεφαλής τον επιστήμονα Prof Giovanni Canneri, υπέβαλε το υλικό σε φασματογραφική ανάλυση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περιείχε τα στοιχεία: βόριο, πυρίτιο, ασβέστιο και μαγνήσιο και στο ότι δεν ήταν ραδιενεργό. Δυστυχώς αυτό δεν παρείχε κάποια οριστική απάντηση – και το υλικό καταστράφηκε στη διαδικασία.

Η ημέρα αυτή παραμένει μυστήριο και όσοι βρίσκονταν εκεί είναι πεπεισμένοι πως ότι είδαν δεν έμοιαζε με γήινο.

Ο Romolo Tuci αισθάνεται τυχερός που ήταν εκεί. Θα κλείσουμε με μια φράση του που τα λέει όλα και που μόλις την είπε, τα μάτια του ποδοσφαιριστή έλαμψαν απο ενθουσιασμό :

«Ήμουν μαγεμένος και ταυτόχρονα τόσο χαρούμενος»

ΠΗΓΗ: Ταξίδι Στο Ανεξήγητο

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact