ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σαρκοζί άλλαξε γνώμη: Η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, όχι στο Grexit

Η θέση του Νικολά Σαρκοζί για την ελληνική κρίση, αλλάζει συνεχώς. Χθες έκανε στροφή 180 μοιρών και δήλωσε υπέρ μιας συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ πρόσφατα είχε ταχθεί υπέρ του Grexit.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί ένας συμβιβασμός» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, την Τετάρτη, στο πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης. Με τον όρο, συμπλήρωσε, αυτή η συμφωνία να μην απειλεί την αξιοπιστία των άλλων 18 χωρών της ευρωζώνης.
Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που είχε εκφράσει πριν από μια εβδομάδα. Στην εφημερίδα Le Monde της 2 Ιουλίου είχε εκφράσει μια πολύ σκληρή θέση και είχε πει ότι «η Ελλάδα διέκοψε μόνη της την παραμονή της στην ευρωζώνη». Είχε μάλιστα καλέσει να μην γίνουν υποχωρήσεις απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα «ο οποίος αρνείται κάθε λογική στάση», όπως είχε δηλώσει χαρακτηστιστικά. «Σήμερα πρέπει να δούμε πώς θα προστατεύσουμε την ευρωζώνη από την ελληνική καταστροφή παρά πώς θα προστατεύσουμε απλώς την Ελλάδα» είχε πει.
Μάλιστα, στις 4 Ιουλίου, ο Νικολά Σαρκοζί, είχε καταγγείλει την θέληση του Φρανσουά Ολάντ να «αναζητά πάση θυσία έναν συμβιβασμό» και είχε ειρωνευτεί τις καλές προθέσεις του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. «Ποιός φιλοξένησε μια κυβέρνηση που απαρτίζεται από ακροαριστερούς και ακροδεξιούς; Ο Φρανσουά Ολάντ!» είχε πει.
Μια εβδομάδα αργότερα, ο τόνος του Νικολά Σαρκοζί έχει αλλάξει εντελώς. Ο πρώην πρόεδρος συντάσσεται με την θέση της γαλλικής κυβέρνησης, απεύχεται ένα Grexit και μάλιστα έδωσε και καλό βαθμό στη στάση του Ολάντ: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί ένας συμβιβασμός, συμμερίζομαι την άποψη που εκφράζει ο κ. Ολάντ και ο κ. Βαλς» δήλωσε στην TF1.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact