ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ δίνουν νέες οδηγίες για τον ιό Έμπολα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν νέο αυστηρότερο πρωτόκολλο ασφαλείας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στη φροντίδα των θυμάτων του ιού Εμπολα, το οποίο προβλέπει ότι οι προστατευτικές στολές δεν πρέπει να αφήνουν εκτεθειμένο δέρμα ή μαλλιά ώστε να αποκλείεται η μετάδοση.

Οι νέες οδηγίες των Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών των ΗΠΑ εκδίδονται τη στιγμή που 43 άνθρωποι που εκτέθηκαν στον πρώτο ασθενή του Εμπολα στις ΗΠΑ και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση είναι αρνητικοί στον ιό, έπειτα από την προσβολή από την ασθένεια δύο νοσηλευτών που συμμετείχαν στη φροντίδα του, αμβλύνοντας λίγο την ατμόσφαιρα κρίσης που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο ασφαλείας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να περάσει από ειδική εκπαίδευση και να αποδείξει εξειδίκευση στη χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού.

” Η προσβολή ακόμη και ενός ατόμου δεν είναι αποδεκτή”, δήλωσε ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των ασθενειών Τομ Φρίντεν μέσω τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση των νέων οδηγιών.

Το πρωτόκολλο που ίσχυε μέχρι σήμερα και βασιζόταν στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προέβλεπε τη χρήση μάσκας και προστατευτικών γυαλιών, αλλά επέτρεπε έκθεση του δέρματος.

Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν ότι μετά τα καθησυχαστικά αποτελέσματα των εξετάσεων 43 ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με τον λιβεριανό ασθενή Τόμας Ερικ Ντάνκαν που πέθανε στο Ντάλας, 120 ακόμη άτομα, που έχουν εν δυνάμει εκτεθεί στον ιό παρακολουθούνται, περισσότερο από το ήμισυ των οποίων αποτελείται από μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν επαφή με τον ασθενή κατά τη νοσηλεία του. Ο ασθενής πέθανε στις 8 Οκτωβρίου. Οι αρχές του Οχάιο ανακοίνωσαν ότι 142 ακόμη άτομα βρίσκονται υπό παρακολούθηση διότι είχαν ελθεί σε επαφή με τους δύο νοσηλευτές του Ντάνκαν που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία δέχθηκε επικρίσεις για τον χειρισμό της κρίσης του Εμπολα, αποφάσισε τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του ιού στο μέλλον.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Κυριακή τη συγκρότηση 30μελούς ομάδας στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτών, η οποία θα αρχίσει την εκπαίδευσή της στο Φορτ Σαμ Χιούστον του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, ώστε να είναι έτοιμη για άμεση επέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης νέου κρούσματος στις ΗΠΑ.

Η ομάδα θα απαρτίζεται από 5 γιατρούς ειδικευμένους στην αντιμετώπιση λοιμωδών νόσων, 20 νοσηλευτές επείγουσας νοσηλείας και 5 εκπαιδευτές στο πρωτόκολλο ασφαλείας που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης για την παροχή βοήθειας προς τους μη στρατιωτικούς γιατρούς.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact