ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε το Euro Working Group

Σε καλό δρόμο έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, επεσήμανε η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδρίαζε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο EWG επισημάνθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές διεξήχθησαν σε πνεύμα συνεργασίας και ότι σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις εντάθηκαν και έγιναν πιο ουσιαστικές. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι το EWG υπογράμμισε την καθυστέρηση που υπήρξε τους τελευταίους δύο μήνες και τόνισε την ανάγκη οι διαπραγματεύσεις να επιταχυνθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν.

«Η απόσταση συνεχίζει να είναι μεγάλη, υπάρχουν αρκετά κενά που πρέπει να καλυφθούν», ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι παρά την εντατικοποίηση των συνομιλιών τις τελευταίες ημέρες, δεν θεωρείται ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Απριλίου για επίτευξη συμφωνίας, όπως ορίζει η δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση, γιατί δεν έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία. «Οι υπουργοί θα αποτιμήσουν την κατάσταση, η οποία είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά θα ζητήσουν επιτάχυνση και μεγαλύτερη συγκεκριμενοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά κοινοτικός αξιωματούχος. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, ότι στη Ρίγα αναμένεται πως οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα δώσουν στον Έλληνα ομόλογό τους, Γ. Βαρουφάκη ένα είδος «οδικού χάρτη» για τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο τη λήψη αποφάσεων στο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact