ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ντέρμπι με τα… όλα του!

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Superleague.

O Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με τον Ίνγκασον στο 29′, όμως στο δεύτερο οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς ανώτεροι και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό με ένα πέναλτι του Βαλμπουενά στο 64′, χάνοντας μάλιστα και σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν στη νίκη.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες έμειναν παρέα στην κορυφή με 28 βαθμούς, ενώ την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός πάει να παίξει εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με την Ξάνθη.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Πολύ ζωηρός μπήκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός, προσπαθώντας να παίξει γρήγορα και με αρκετά ανεβάσματα του Ομάρ από τα δεξιά. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να απειλήσει με κάποια κλασική φάση την εστία του Ζίβκοβιτς, ενώ την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ αμυνόταν σωστά, αρχίζοντας σταδιακά να βγαίνει από το… καβούκι του.

Μετά τα πρώτα λεπτά ο Δικέφαλος του Βορρά άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, αλλά και αυτοπεποίθηση, πιέζοντας ψηλά την άμυνα του Ολυμπιακού και αναγκάζοντάς την να κάνει λάθη, όπως ήταν και αυτό του Σα στο 9′, που έχασε το κοντρόλ και πρόλαβε την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος.

Στο 20′ ο Γκιλιέρμε προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρωτοβουλία μετά το 20′ και να πατάει καλύτερα στο γήπεδο απέναντι στους Ερυθρόλευκους, που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά, έχοντας πολλές λάθος μεταβιβάσεις στο ενεργητικό τους.

Η καλύτερη εικόνα των φιλοξενούμενων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 29′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς, ο Ίνγκασον πήδηξε για την κεφαλιά, ο Σα δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και ουσιαστικά την έστρωσε ξανά στον Ισλανδό στόπερ του ΠΑΟΚ, που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ στο “Καραϊσκάκης”.

Το ματς συνέχισε να έχει ρυθμό και νεύρο, καθώς η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με αρκετά δυνατές μονομαχίες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην είναι ικανοποιημένος και να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 41′ περνώντας στο ματς τον Σουντανί στη θέση του Μασούρα και μεταβάλλοντας την διάταξη του Ολυμπιακού σε 4-4-2. Ο Αλγερινός μάλιστα ήταν αυτός που έχασε σημαντική ευκαιρία στο 45΄, όταν μετά από σέντρα έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε ψηλά άουτ τη μπάλα.

Πολύ πιεστικός ήταν από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο 49΄ διαμαρτυρήθηκε για ένα μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή, που όμως ο Ισπανός διαιτητής δεν υπέδειξε, ενώ δεν πήγε και στο VAR, αν και φάνηκε να υπάρχει ανατροπή. Oι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 57′ απείλησαν με ένα σουτ του Σουντανί, που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς.

Στο 60′ μπήκε στο ματς ο Καμαρά και έδωσε άλλη πνοή στο κέντρο των Πειραιωτών, που κέρδισαν πέναλτι στο 63′, όταν ο Ποντένσε δέχτηκε το τάκλιν από τον Γιαννούλη και το εκτέλεσε εύστοχα στο 64΄ο Βαλμπουενά για να “γράψει” το 1-1. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος φάνηκε να παθαίνει τράβηγμα την ώρα του πέναλτι και πέρασε εκτός αγώνα, δίνοντας τη θέση του στον Γκερέρο.

Μετά το 1-1 ο Αμπέλ Φερέιρα, προσπάθησε να φρεσκάρει το κέντρο του περνώντας στο παιχνίδι τον Μαουρίτσιο, ενώ έβαλε και τον Άκπομ στη θέση του Σφιντέρσκι. Ο Ολυμπιακός πάντως εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο και να πιέζει τον ΠΑΟΚ, που έδειχνε έξω από τα νερά του, αν και είχε την δυνατότητα πολλών αντεπιθέσεων, με την φουλ επίθεση που έπαιζαν οι Ερυθρόλευκοι.

Στο 69′ ο Σουντανί έπιασε κεφαλιά-ψαράκι που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 79′ ο Ελ Αραμπί από κοντά έκανε την προβολή, όμως ο κίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε ενστικτωδώς, όπως έκανε και στο 87′ σε σουτ του Γκερέρο. Ένα σουτ του Καμαρά στις καθυστερήσεις ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, που τελικά έληξε χωρίς νικητή, διατηρώντας τις δύο ομάδες ισόβαθμες με 28 βαθμούς στην κορυφή.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (60’ Καμαρά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (41’ Σουντανί), Βαλμπουενά (65’ λ.τρ. Γκερέρο), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (66’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (81’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact