ΚΟΣΜΟΣ

Όπλα στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης στέλνει η Τεχεράνη


Σε αντίποινα για την αποστολή ενός ισραηλινού μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροπλάνου, το οποίο κατερρίφθη πάνω από την πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

Το Ιράν θα “επιταχύνει τον εξοπλισμό της Δυτικής Όχθης” σε αντίποινα για την αποστολή ενός ισραηλινού μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροπλάνου, το οποίο κατερρίφθη, σύμφωνα με την Τεχεράνη, πάνω από το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης.

“Θα επιταχύνουμε τον εξοπλισμό της Δυτικής Όθης και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να δώσουμε οποιαδήποτε απάντηση” στην αποστολή αυτού του μη επανδρωμένου αεροπλάνου “τύπου Ερμής” το οποίο κατερρίφθη ενώ πλησίαζε την εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ (κεντρικό Ιράν), δήλωσε ο στρατηγός Αμίρ-Αλί Χατζιζαντέχ, ο διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό τους Sepahnews.com.

Το Ιράν, το οποίο δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ, ανακοίνωσε τις τελευταίες εβδομάδες ότι εφοδίασε τους παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ με την απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή πυραύλων οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να πλήττονται οι ισραηλινές πόλεις από τη Γάζα.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με το κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο που υποστηρίζει ότι κατέρριψε το Ιράν, ο ισραηλινός στρατός αρκέσθηκε να δηλώσει πως δεν σχολιάζει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

“Αν τέτοιες ενέργειες επαναληφθούν, θα δώσουμε μια ηχηρή απάντηση”, δήλωσε ο Ιρανός στρατηγός Χατζιζαντέχ.

“Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε είναι τύπου Ερμής και κατασκευάζεται από το σιωνιστικό καθεστώς (…) Είναι ένα αόρατο μη επανδρωμένο αεροπλάνο ικανό να διαφεύγει των ραντάρ”, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, η οποία μετέδωσε επίσης εικόνες από τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροπλάνου.

“Τμήματα του μη επανδρωμένου αεροπλάνου ανακτήθηκαν άθικτα και αναλύονται”, πρόσθεσε.
Ο Χατζιζαντέχ υποστήριξε πως το αεροσκάφος αυτό έχει εμβέλεια πτήσης 800 χλμ. και είχε “απογειωθεί από μια τρίτη χώρα”, την οποία δεν κατονόμασε.

“Εντοπίσθηκε από το σύστημα επιτήρησης του στρατού και στη συνέχεια κατερρίφθη από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος των Φρουρών της Επανάστασης”, πρόσθεσε.

“Αυτό το μη επανδρωμένο αεροπλάνο διαθέτει δύο κάμερες και μπορεί να παίρνει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας. Τα φτερά του έχουν συνολικό μήκος πεντέμισι μέτρα”, δήλωσε ακόμη ο Χατζιζαντέχ.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact