ΚΟΣΜΟΣ

Οργή προκάλεσε ο Σαλβίνι με το ροζάριο και την επίκληση στην Παρθένο

Για επικίνδυνες δηλώσεις κάνει το Βατικανό – Δείτε τις φωτογραφίες

Με σφοδρότητα αντέδρασε σύσσωμος ο καθολικός Τύπος στην Ιταλία κατά του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Σε χθεσινή προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του, της ξενοφοβικής Λέγκας, εμφανίσθηκε με ένα κομποσκοίνι (ροζάριο) και έκλεισε την ομιλία του δηλώνοντας πως «είμαι βέβαιος πως η Παρθένος θα μας οδηγήσει στη νίκη».

«Μην ονομάζεις επί ματαίω το όνομα του Θεού», υπενθυμίζει ο Αντόνιο Σπαντάρο, διευθυντής της εφημερίδα Civilt à Cattolica, στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Τα ροζάρια και οι εσταυρωμένοι χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικούς λόγους, αλλά με τρόπο αντίστροφο απ’ ότι στο παρελθόν. Εάν προηγουμένως αποδιδόταν στον Θεό εκείνο που αντιθέτως θα έπρεπε να παραμείνει στα χέρια του Καίσαρα, τώρα είναι ο Καίσαρας εκείνος που κρατά και προβάλλει εκείνο που είναι του Θεού», προσθέτει στο κείμενό του, στιγματίζοντας την πράξη του Ματέο Σαλβίνι.

Τη γνώμη του Σπαντάρο απηχεί και από την πλευρά του το εβδομαδιαίο περιοδικό Famiglia Cristiana. «Το ροζάριο που εμφάνισε ο Σαλβίνι και τα σφυρίγματα του πλήθους κατά του Πάπα Φραγκίσκου, ιδού ο φετιχιστικός εθνικισμός», είναι ο τίτλος με τον οποίο το περιοδικό χαρακτήρισε την εκδήλωση στο Μιλάνο.

Το Βατικανό και συγκεκριμένα ο καρδινάλιος γραμματέας Πιέτρο Παρολίν σχολίασε: «Πιστεύω πως η κομματική πολιτική διαιρεί, ενώ ο Θεός είναι για όλους. Το να επικαλείσαι τον Θεό για λογαριασμό μας είναι πάντοτε επικίνδυνο» δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού. «Το να επικαλείσαι τον Θεό για λογαριασμό μας είναι πάντοτε επικίνδυνο».

Στο επίσημο όργανο της Εκκλησίας, το Avvenire, ένα σημείωμα χωρίς υπογραφή, χαρακτηρίζει τον Σαλβίνι «σημαιοφόρο ενός ιδιοτελούς καθολικισμού, διαφορετικού από την αυθεντία του Πάπα και της Εκκλησίας».

Κριτικές που όμως δεν αγγίζουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος απαντά δηλώνοντας «υπερήφανος για την ιστορία και τις ρίζες μας και ότι δίνουμε παράδειγμα ενός πολιτισμού φιλόξενου και γενναιόδωρου». Μία φιλοξενία όμως, που ο Σαλβίνι δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει στους μετανάστες, ακόμη και εάν του το ζητεί η ίδια η Εκκλησία. «Μου έγραψε η Ευρώπη, οι δικαστές, ο ΟΗΕ, πως παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μου έγραψε ένας καρδινάλιος εδώ, ένας καρδινάλιος εκεί το ίδιο. Σε όλους έδωσα την ίδια ευγενική απάντηση: χωρίς την άδειά μου δεν αποβιβάζεται κανένας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact