ΕΛΛΑΔΑ

Ορίστηκε πρόεδρος στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο -Μετά την επιστροφή του επίορκου γιατρού στον Ευαγγελισμό

Άμεσα αναμένεται να συγκληθεί το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όρισε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, ο οποίος προεδρεύει στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, από τον περασμένο Ιούλιο, σταμάτησε να συνεδριάζει διότι ο πρόεδρός του είχε συνταξιοδοτηθεί και αναμενόταν ορισμός αντιπροέδρου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και εν συνεχεία η συγκρότηση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, όπου θα δύναται πλέον να προβεί στην εξέταση των εκκρεμών υποθέσεων των ιατρών ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας προχωράει με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για τη νόμιμη συγκρότηση του οργάνου και τη σύγκλισή του το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση εντός της επόμενης εβδομάδας. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών.

Το θέμα προέκυψε μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την επιστροφή επίορκου γιατρού στα καθήκοντά του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο γιατρός είχε συλληφθεί για «φακελάκι» τον Ιούλιο του 2014 και έως σήμερα δεν είχε κριθεί από το Πειθαρχικό, με αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση των διατάξεων πρόσφατου νόμου να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Ο νόμος όριζε ότι «σε περίπτωση που δεν έχει συγκροτηθεί το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή υφίσταται αντικειμενική αδυναμία να συνεδριάσει για να αποφασίσει, κατά τα ανωτέρω, περί της θέσης σε δυνητική αργία, η σχετική προθεσμία για την γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου παρατείνεται μέχρι την πρώτη συνεδρίασή του και πάντως όχι μετά την 15η Σεπτεμβρίου 2015».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact