ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι σε σύνδεση των μεταρρυθμίσεων με ψήφο εμπιστοσύνης»

Να μην συνδέσει την έγκριση από την γερουσία των μεταρρυθμίσεων του εργασιακού με μια διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης κάλεσε από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, η αριστερή πτέρυγα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

Εκπρόσωποι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών άφησαν να εννοηθεί ότι σε περίπτωση σύνδεσης του μέτρου με ψήφο εμπιστοσύνης ενδέχεται να μην στηρίξουν την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, κάτι που θα προκαλούσε πιθανόν το ξέσπασμα πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εμφανίζεται ανυποχώρητος κι επιμένει ότι η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την απασχόληση «αποτελεί άμεση προτεραιότητα».

Κυβερνητικές πηγές αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Ρέντσι προσανατολίζεται στη σύνδεση του μέτρου για να γίνουν ευκολότερες οι απολύσεις με μια διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης στη Γερουσία αύριο Τρίτη ή μεθαύριο Τετάρτη.

Μένει να εξακριβωθεί ποια θα είναι η έκβαση της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού με τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας αύριο το πρωί, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης. Παράλληλα, μένει να διαπιστωθεί αν τελικά ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης δεχθεί να αλλάξει –έστω εν μέρει– την αρχική του πρόταση με την αύξηση των περιπτώσεων εκείνων για τις οποίες θα συνεχίσει να προβλέπεται η επαναπρόσληψη, σε περίπτωση άδικων απολύσεων εργαζομένων.

Η πρόεδρος του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο, εμφανίστηκε και σήμερα να τηρεί σκληρή στάση, δηλώνοντας ότι «μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ, ο μόνος πρωθυπουργός ο οποίος δεν ανέπτυξε διάλογο με τα συνδικάτα το εξάμηνο της προεδρίας του στην ΕΕ είναι ακριβώς ο Ματέο Ρέντσι».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά πληροφορίες σχεδιάζει να ως την Σύνοδο για την Απασχόληση στο Μιλάνο την Τετάρτη να έχει εξασφαλίσει το πρώτο «πράσινο φως» του ιταλικού Κοινοβουλίου για την μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Αβέβαιο ωστόσο είναι ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει μια τόσο «κατεπείγουσα διαδικασία» μέσα στο κυβερνών κόμμα, τους Δημοκρατικούς.

Η νέα πολιτική κρίση στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος φαινόταν απίθανη όταν το κόμμα αναδεικνυόταν πανίσχυρο στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, όταν συγκέντρωσε το 40,8% των ψήφων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact