ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 4 τρισ. δολάρια τα κεφάλαια των hedge funds το 2020

Αύξηση κατά 10% ετησίως καταγράφουν στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών τα κεφάλαια υπό διαχείριση των hedge funds παγκοσμίως. Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι αυτή η αυξητική αυτή πορεία θα συνεχιστεί και στο εγγύς μέλλον, και πολλοί αναμένουν το σύνολο των κεφαλαίων αυτών να ξεπεράσει τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020, αναφέρεται σε μελέτη της εταιρείας ορκωτών λογιστών KPMG.

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, η «βιομηχανία» των hedge funds μετασχηματίζεται, το περιβάλλον αλλάζει συνεχώς, και ως εκ τούτου, οι διαχειριστές εστιάζουν περισσότερο από ποτέ στη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, ευθυγραμμίζοντας ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον με την παροχή αξίας για τους επενδυτές τους. Όπως καταδεικνύει αυτή η έρευνα, οι θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι ήδη αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των συνολικών κεφαλαίων των hedge funds, θα συνεχίσουν να «επισκιάζουν» τους ιδιώτες υψηλού εισοδήματος ως πρωτογενείς πηγές των επενδύσεων.

Αρχικά, το γεγονός ότι το 43% των ερωτηθέντων είπαν ότι αναμένουν να αλλάξουν τις αγορές στις οποίες θα επενδύσουν τα κεφάλαια τους και αυτό δημιουργεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την Ελλάδα, όσον αφορά – τουλάχιστον βραχυπροθέσμως – την άντληση αναγκαίων κεφαλαίων και ρευστότητας, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους έστω και κάποιοι τομείς της οικονομίας, αναφέρει μεταξύ άλλων η μελέτη.

Επιπλέον, διαφαίνεται μια τάση για μεγαλύτερη εστίαση σε θεσμικούς επενδυτές ως πηγή άντλησης κεφαλαίων. Συγκεκριμένα το 44% των Hedge Fund Managers αναμένουν τα επόμενα 5 έτη να έχουν ως βασική πηγή κεφαλαίων public και corporatepensionfunds. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί πως ήδη στην Ευρώπη το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται σημαντικές επενδύσεις από pension funds τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα (αεροδρόμια κλπ). Επομένως, σύμφωνα με την έρευνα, πιθανώς θα ήταν χρήσιμο να επαναπροσδιορίσουμε τα χαρακτηριστικά των assets που διαθέτουμε για επενδύσεις, με βάση τις προσδοκίες των pensionfunds ώστε να είναι ελκυστικότερα προς αυτά.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι το 77% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα εμφανιστούν σημαντικά εμπόδια στη λειτουργεία των hedge funds και συνεπώς στις επενδύσεις, λόγω των νέων κανονιστικών πλαισίων, και το γεγονός αυτό, όπως αναλύει η KPMG, θα πρέπει «να μας αφυπνίσει ώστε να δράσουμε έγκαιρα και με σωστό σχεδιασμό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα τις αυξημένες απαιτήσεις των κανονιστικών αρχών».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact