ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: "Εξετάστηκαν τα δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ;"

Το θέμα του τραπεζικού δανεισμού της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θέτει με ερώτησή του στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, παρά τις σημαντικές και συνεχείς κρατικές ενισχύσεις, είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια” και προσθέτει ότι “ένα κομμάτι των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελείται από την, περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ, δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων που συγκροτούν τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, με ενέχυρο την, αρκετά μειωμένη σήμερα, κρατική τους χρηματοδότηση”.

Ολόκληρη η ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Στις 26/10/14 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της Αξιολόγησης Ενεργητικού και των Stress-Tests που διενεργήθηκαν στις ευρωπαϊκές συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και 4 ελληνικές.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, παρά τις σημαντικές και συνεχείς κρατικές ενισχύσεις, είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ένα κομμάτι των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελείται από την, περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ, δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων που συγκροτούν τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, με ενέχυρο την, αρκετά μειωμένη σήμερα, κρατική τους χρηματοδότηση.

Με δεδομένες τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και το χρέος 50 δις ευρώ που έχει αναλάβει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ερωτάται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:

1) Με ποιο τρόπο εξετάστηκαν στα stress-tests και στην Αξιολόγηση του Ενεργητικού τα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης;

2) Γνωρίζει ποιο είναι το ύψος αυτών των δανείων και πόσες οι επισφάλειες που έχουν εγγράψει οι τράπεζες, με δεδομένη τη μείωση της αξίας της ενεχυριαζόμενης κρατικής επιχορήγησης;

3) Πως αξιολογεί τις διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου των ελληνικών τραπεζών;

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact