ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: «Ο Τσίπρας θα ανταποκρινόταν σε πρόσκληση Σαμαρά»

«Αν ο Αντώνης Σαμαράς καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να συζητήσουν για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων της χώρας, ο κ. Τσίπρας θα ανταποκριθεί», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι τώρα πρόταση για συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος «δεν έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα για αυτό».

Αναφερόμενος στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για «ένα ακόμη φιάσκο για την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί τέλους της τρόικα και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Το πρώτο φιάσκο ήταν στο Παρίσι, το δεύτερο στο Βερολίνο και χθες τρίτωσε το κακό. Ενώ η προπαγάνδα Σαμαρά – Βενιζέλου λέει ότι φεύγει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τελειώνει το Μνημόνιο, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των Ελλήνων παραγόντων, αυτό που συζητήθηκε ήταν η ‘μετεξέλιξη της σχέσης τους με το Δ.Ν.Τ.’. Πράγμα που σημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μένει, δε φεύγει», είπε ο Δ. Παπαδημούλης.

Ακόμα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το χρέος, στις συζητήσεις αυτές, λύση για το μη βιώσιμο χρέος δεν έχει έρθει στο τραπέζι».

Επιπλέον, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ενώ ο κ. Σαμαράς εδώ και μήνες ισχυρίζεται ότι θα καταφέρει για την Ελλάδα ότι συνέβη με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, κάτι τέτοιο δεν συζητιέται ούτε με τους δανειστές, ούτε με το Δ.Ν.Τ. Δεν είναι η επιτήρηση, που προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες, είναι Μνημόνιο, με άλλη συσκευασία. Είναι παραμονή του Δ.Ν.Τ., ως εγγυητή, με άλλο τίτλο».

Καταλήγοντας, Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. «Αυτό που έχουμε δει από την κυβέρνηση είναι να ψηφίζει Μνημόνια που της υπαγορεύονται από τους δανειστές της, να δεσμεύεται σε προαπαιτούμενα και σε χρονοδιαγράμματα που η ίδια υποστηρίζει ότι δεν είναι καλά για τη χώρα. Ασφαλώς η χώρα χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο, μόνο που η κυβέρνηση δεν έχει στα χέρια της κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact