Advertisement

Παράξενα ιστορικά γεγονότα που δεν διδάσκονται στο σχολείο – Γιατί όμως;

Παράξενα ιστορικά γεγονότα που δεν διδάσκονται στο σχολείο – Γιατί όμως;
Advertisement

Υπάρχει η πεποίθηση ότι η ιστορία είναι βαρετή και ότι το μέλλον κρύβει πιο ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άγνωστοι σε εμάς, που διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα και άλλαξαν την ροή της ιστορίας.Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με ιστορικά γεγονότα, που μερικά από αυτά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Λέγεται, ότι για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος πρέπει πρώτα να τα γνωρίζουμε. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω μερικές αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες.

16 Όταν το 1939 ο Αλ Καπόνε βγήκε από το Αλκατράζ η υγεία ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, λόγω της σύφιλης. Το 1946 ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι η νοητική του κατάσταση ήταν ίδια με ενός 12χρονου παιδιού.

 1. Ο Dusan Popov ήταν ένας Σέρβος, τριπλός, μυστικός πράκτορας που προειδοποίησε για την επικείμενη επίθεση στο Pearl Harbor. Ο διοικητής του FBI, J Edgar Hoover, δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν του τον ισχυρισμό, γιατί δεν τον εμπιστευόταν.
 2. Η πρώτη πορνογραφική ταινία γυρίστηκε στην Γαλλία το 1896. Ο τίτλος της ήταν “Bραδινός ύπνος για την νύφη”.
 3. Ο Βασιλιάς Γεώργιος ο 1ος γεννήθηκε στην Γερμανία το 1660.
 4. Ο Νοστράδαμος ήταν γνωστός για την ικανότητά του να προβλέπει μελλοντικά γεγονότα, όπως εισβολές, επιθέσεις και την άνοδο και πτώση του Χίτλερ και του Ναπολέοντα. Πέθανε το 1566 και πολλοί πίστευαν ότι μαζί του θάφτηκαν πολλά προφητικά έγγραφα. Όταν μεταφέρθηκε ο τάφος του στην Γαλλία το 1700, οι Αρχές αποφάσισαν να τον ανοίξουν, για να δουν αν υπήρχαν αυτά τα έγγραφα. Έγγραφα δεν βρέθηκαν, αλλά πάνω στον σκελετό του υπήρχε ένα μενταγιόν με την επιγραφή “1700”.
 5. Η Βρετανία εξέδωσε το πρώτο γραμματόσημο την 1 Μαΐου 1840.
 6. Το 1918, ένα άρθρο από την εμπορική έκδοση του τμήματος “Earnshaw’s Infants”, καθόρισε ότι το μπλε χρώμα είναι για τα αγόρια και το ροζ για τα κορίτσια.
 7. Ο Πύργος της Πίζας άρχισε να γέρνει μέσα στα 5 πρώτα χρόνια της κατασκευής του, δηλαδή όταν ξεκίνησαν οι εργασίες για τον δεύτερο όροφο.
 8. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος ήταν ο πρώτος μη Ιταλός Πάπας που εκλέχτηκε, μετά από 455 χρόνια. Ο Πολωνικής καταγωγής ποντίφικας ήταν επίσης και ο πιο πολυταξιδεμένος.
 9. Η Ισλανδία έχει το πιο παλιό κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο (Althing) της δημιουργήθηκε από τους Βίκινγκς το 930 μ.Χ.
 10. Οι πουριτανοί του 16ου και 17ου αιώνα αρνούνταν να δώσουν στις γυναίκες οτιδήποτε, για να τους ελαφρύνουν τον πόνο της γέννας. Πίστευαν ότι αυτή ήταν η τιμωρία του Θεού στην Εύα και όλες τις γυναίκες, επειδή δάγκωσε το μήλο.
 11. Ο Benjamin Franklin ήταν πολλά περισσότερα από ένας από τους ιδρυτές των Η.Π.Α. Κάποια από τα λιγότερα γνωστά κατορθώματά του ήταν η εφεύρεση της κουνιστής καρέκλας και της γυάλινης φυσαρμόνικας, ήταν εθελοντής πυροσβέστης και συγγραφέας και μιλούσε 5 γλώσσες.

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Advertisement

Σημαντικά θέματα

Πρόσφατα άρθρα