ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης: Οι μισοί Δήμοι της χώρας διέκοψαν τα έργα γιατί δεν έχουν χρήματα -Κίνδυνος με το ΕΣΠΑ

Σε 166 (από σύνολο 325) ανέρχονται οι δήμοι, που μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν καταχωρήσει στο ειδικό σύστημα ενημέρωσης της ΚΕΔΕ διακοπές έργων, εξαιτίας της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν εντάλματα των εργολάβων».

Αυτό δήλωσε σήμερα στην εκπομπή “Ανοιχτά μικρόφωνα”, στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Γιώργος Πατούλης.

«Το πρώτο, που πρέπει να κοιτάξει η νέα κυβέρνηση, είναι να τεθεί αμέσως- ακόμη και σήμερα- γραπτά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα για την επέκταση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία αλλιώς θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2015”, είπε ο κ.Πατούλης, ο οποίος απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση “στα δημοψηφίσματα και τον πολύ σημαντικό ρόλο που είχε ο κ.Λαφαζάνης, που ενδεχομένως δεν πίστευε στην ευρωπαϊκή προσπάθεια».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε την άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο οι περιφέρειες διαχειρίζονται τα χρήματα για τα έργα των δήμων.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχουμε στην Ελλάδα, είναι ότι μπαίνουν πολλοί μεσάζοντες”, είπε προσθέτοντας ότι “αν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη, δε γίνεται με μαγικό ραβδάκι, πρέπει να δούμε τι ισχύει στην Ευρώπη, δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, υπάρχει ο τροχός και χρειάζεται η εφαρμογή του στην Ελλάδα, οι μεταρρυθμίσεις, που λέει ο κ.Γιουνκερ, για να μας δώσει τα 35 δισ. της ανάπτυξης».

Αναφορικά με τη δυνατότητα να αυξηθούν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι απαιτούνται περίπου 40 εκ. ευρώ επιπλέον τα οποία, εξέφρασε την άποψη, ότι “μέχρι πρότινος η κυβέρνηση δε μπορούσε να διαθέσει”.

«Θα επανέλθουμε στις νέες ηγεσίες των υπουργείων και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, σκεφτόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια από ανθρώπους που έχουν δείξει φιλότιμο κι έχουν την οικονομική δυνατότητα, όπως το Ίδρυμα Νιάρχος», είπε ο κ.Πατούλης, ο οποίος έκανε γνωστό, ότι η ΚΕΔΕ έχει ετοιμάσει τη σχετική επιστολή προς το Ίδρυμα.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν ισχύει η πρόθεση που είχε εκφράσει παλαιότερα να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, είπε ότι δεν είναι “έτοιμος να απαντήσει” και προσέθεσε ότι “πρέπει να υπάρξει μια κεντροδεξιά, που να είναι ποιοτική, να έχει τη δυνατότητα να προσομοιάζει με αυτό που συμβαίνει απόλυτα με επιτυχημένα μοντέλα στην Ευρώπη, αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι ιδέες”.

«Χρειάζεται αποφασιστικότητα, καθαρός λόγος και να είμαστε κοντά στην κοινωνία, τα υπόλοιπα έπονται», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact