ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές διώξεις για επισφαλές δάνειο της Αγροτικής: Εδωσαν 52 εκατ. ευρώ σε κρεατέμπορο από τη Βοιωτία

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται τα επισφαλή δάνεια που δόθηκαν από την Αγροτική Τράπεζα σε επιχιερηματίες και δεν αποπληρώθηκαν, προκαλώντας ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Άλλη μία τέτοια περίπτωση αφορά σε δάνειο ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε σε έμπορο…κρεάτων από την Βοιωτία, για την χορήγηςη του οποίου η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε ποινικές διώξεις για απιστία. 

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου μετά την έρευνα που διεξήγαγαν άσκησαν ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατ’εξακολούθηση  σε βάρος  27 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας για επισφαλές δάνειο που δόθηκε από το 2007 έως το 2011 σε έμπορο κρεάτων με ανεπαρκείς εγγυήσεις και ενώ όπως φαίνεται, ήταν φως φανάρι, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε οικονομικά προβλήματα και αδυνατούσε να εξοφλήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις. Σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ALFA 1 NEWS με τίτλο “Αγροτική Τράπεζα. Το σκάνδαλο ολκής”. Στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.

Το επίμαχο δάνειο δεν είναι το μόνο, καθώς στα χέρια των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς βρίσκονται και άλλοι φάκελοι με προβληματικά δάνεια της ΑΤΕ για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact