ΚΟΣΜΟΣ

Πώς ξεπλήρωσε χρέος 33.000 δολαρίων βγάζοντας λιγότερα

Το προσωπικό success story μιας κοπέλας

Η Sarah Wilson από το Μισισίπι των ΗΠΑ έχει μια ιδιαίτερη ιστορία να μοιραστεί, θέλοντας να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να πάει να σπουδάσει, παίρνοντας ένα γενναίο φοιτητικό δάνειο για να καλύψει δίδακτρα και έξοδα διαβίωσης.

«Μέσα σε λίγα χρόνια, αποφοίτησα με ένα πτυχίο στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία και με 27.000 δολάρια χρέος σε φοιτητικό δάνειο», λέει. Βρήκε ευτυχώς γρήγορα δουλειά, οι 24.000 δολάρια ετησίως του μισθού της δεν έφταναν όμως για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τη διαχείρισή του.

Στα όρια της χρεοκοπίας και της ψυχολογικής κατάρρευσης, μπορούσε να πληρώνει νοίκι και να ζει, όχι όμως και να μειώνει το ποσό. Αντιθέτως, οι τόκοι συσσωρεύονταν, το ποσό μεγάλωνε και κατάλαβε πως έπρεπε να κάνει κάτι. Και μάλιστα άμεσα.

Πέντε μήνες μετά, έπιασε μια άλλη δουλειά στη Λουιζιάνα: «η νέα μου θέση δεν πλήρωνε πολλά περισσότερα, μόνο 26.000 δολάρια τον χρόνο. Ήμουν όμως αποφασισμένη να αντιπαρατεθώ με το χρέος μου, το οποίο είχε φτάσει στα 33.000 δολάρια».

Τι έκανε; Σκληρή οικονομία! Έφτιαξε ένα απλό φύλλο στο Excel και κατέγραφε καθημερινά τα έξοδά της. Και πάλι όμως δεν ήταν φυσικά αρκετό, κι έτσι άρχισε να αναζητεί άλλους τρόπους οικονομίας. Έτρωγε μόνο το φαγητό που μαγείρευε, έσωζε από παντού, χρειαζόταν όμως και κάτι άλλο: «το τρίτο βήμα ήταν να κερδίζω περισσότερα».

Όχι από τη δουλειά της, αλλά από εξτραδάκια που σκέφτηκε πως μπορεί να κάνει. Να βγάζει βόλτα σκυλιά, να προσέχει μωρά, να κάνει τον mystery shopper, να καθαρίζει σπίτια, «τα πάντα για λίγα εξτρά δολάρια».

Το πράγμα πήγαινε προφανώς καλύτερα, και πάλι όμως χρειαζόταν η κίνηση-ματ. «Η μεγαλύτερη κίνηση που με βοήθησε να πάω μπροστά ήταν το δικό μου κανάλι στο YouTube».

Ζούσε βλέπετε σε μια μικρή πόλη και δεν είχε κανέναν να μοιραστεί το ταξίδι της στη χώρα του χρέους, κι έτσι αποφάσισε να τα λέει στην κάμερα. Έφτιαξε λοιπόν το κανάλι Budget Girl όχι για να βγάλει λεφτά, αλλά για να τα βγάζει από μέσα της. Αποτέλεσμα;

«Δεν ήξερα κανέναν από τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν, κι έτσι ήμουν βάναυσα ειλικρινής. Για τον πρώτο χρόνο, το κανάλι μου ήταν απλώς μια διασκεδαστική ασχολία που με κρατούσε εντός πορείας, μετά άρχισε όμως να αποδίδει. Οι άνθρωποι έβλεπαν πως έβγαζα ψίχουλα, μπορούσα όμως να σημειώνω πρόοδο με το χρέος μου, και μου έλεγαν πως ήμουν πηγή έμπνευσης».

Όσο το κοινό της μεγάλωνε, τόσα περισσότερα καθάριζε: «Έπειτα από έναν χρόνο, έβγαζα μερικές εκατοντάδες δολάρια τον μήνα και μέσα σε 2,5 χρόνια αυτό το ποσό είχε αυξηθεί μεταξύ 700-1.500 δολαρίων». Και τελικά τον Ιούλιο του 2017, τρία χρόνια μετά την έναρξη της προσπάθειας αποπληρωμής του δανείου, η Sarah δεν χρωστούσε δολάριο!

Το κοινό της συνεχίζει να μεγαλώνει, καθώς τώρα ανεβάζει βίντεο με συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων και τέτοια πράγματα. Όλοι εκτίμησαν, όπως λέει, πως ήταν μια από αυτούς που προσπαθούσε να τα καταφέρει στη ζωή με τα ψίχουλα του μισθού της…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact