ΑΠΟΨΕΙΣ

Πούτιν καλεί Μητσοτάκη…Μητσοτάκης ακούει;

Έγραφα στο προ τριών – τεσσάρων ημερών άρθρο μου: «Η ΚΩΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ» μεταξύ των άλλων:

Είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός, ότι οι Τούρκοι έστειλαν πλοιάριο έμφορτο παράνομων μεταναστών (29/10/2019) στον θαλάσσιο δίαυλο ανάμεσα στην Αστυπάλαια και στην Κέφαλο της Κω; Το οποίο εξέπεμψε σήμα SOS και έτσι σκάφος της Frontex έπλευσε στην συγκεκριμένη περιοχή και μετέφερε τους 57 παράνομους μετανάστες;

Όλοι τους άνδρες ηλικίας 25-40 ετών;

Άραγε τι θα μπορούσε να συμβεί, αν στην εν λόγω περίπτωση έσπευδε κάποιο σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ή κάποιο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος;

Επί αυτού του συμβάντος, που τέτοια γίνονται πολλά σε όλο το μήκος του Αιγαίου μας, έλαβα τις παρακάτω διευκρινήσεις:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Οκτωβρίου 2019, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κω, Αστυπάλαιας και Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Αστυπάλαιας. Το ανωτέρω Ι/Φ είχε εκκινήσει από την Τουρκία με προορισμό τις ιταλικές ακτές (;;;)!

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., δυο πλωτά σκάφη της δύναμης Frontex, καθώς και τα παραπλέοντα Φ/Γ «Maltese Falcon» σημαίας Μάλτας και το Α/Κ «Κωνσταντίνος Καπνός» ν. Καλύμνου 569!

Το Ι/Φ εντοπίστηκε από τα παραπλέοντα πλοία και αρχικά ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον όρμο του Αγίου Ιωάννη Σύρνας από το ανωτέρω Φ/Γ (σημαίας Μάλτας), όπου όλοι οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε αυτό! Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αγκυροβόλιο Κεφάλου ν. Κω και μεταβιβάστηκαν σε σκάφος της Frontex, λόγω του αβαθούς των υδάτων (;;;)!

Οι ανωτέρω πενήντα επτά (57) αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον επιβατικό λιμένα Κεφάλου της Κω! Μεταξύ αυτών εντοπίστηκαν και δυο αλλοδαποί, φερόμενοι ως χειριστές του σκάφους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω»!

Καταλήφθηκαν τα νησιά μας με “εντολή” Τσίπρα – Μητσοτάκη…

Έγραφα επίσης, στο ίδιο προ τριών – τεσσάρων ημερών άρθρο μου:

«Στο λιμάνι της Κω βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Δήμαρχος Κω μαζί με πολίτες για να εμποδίσουν νέες μετακινήσεις παράνομων μεταναστών προς το νησί, καθώς οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στην Κω φτάνουν τους 4500…»!

Η επιβεβαίωση των παραπάνω δεν άργησε να φτάσει, όταν στις 30 Οκτωβρίου 2019 το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι παράνομοι μετανάστες στην Κω ξεπέρασαν τους 4.235!

Επίσης, από την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, μέλη της οποίας είχαν βρεθεί στην Κω, εκδόθηκε Δελτίο Τύπου (25 Οκτωβρίου 2019) σύμφωνα με το οποίο βρισκόντουσαν περίπου 3.500 άτομα 47 διαφορετικών εθνοτήτων, εντός του Hot Spot στην Κω, ανάμεσά τους και 100 ασυνόδευτα παιδιά!

Σύμφωνα δε, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Συντονιστικό Μετανάστευσης (ΕΣΚΕΣΜΑ), στη νησιωτική χώρα τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, παρέμεναν συνολικά 34.695 παράνομοι πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 4.235 στην Κω!

Στα υπόλοιπα νησιά η κατάσταση έχει ως εξής:

16.658 στη Λέσβο, 6.202 στη Σάμο, 4,980 στη Χίο, 2,363 στη ΛΈΡΟ και 257 σε άλλα μικρότερα νησιά»!

Και η δική μας πληροφορία είναι, πως στην Κω μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα εισέλθουν στο Νησί περί τα 2,000 άτομα ακόμη!

Πολεμικά σενάρια επί χάρτου…

Ωστόσο, επειδή έχουμε υψηλοτάτη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κω, θα σας παραθέσουμε παρακάτω πληροφορίες άκρως σημαντικές που μας μετέφερε η εξέχουσα πηγή μας και η οποία είναι απόλυτα γνώστης του επικίνδυνου παιχνιδιού που παίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο μας!

Εμείς θα περιμένουμε να λάβει αυτές τις πληροφορίες – όπως πολλές φορές έχουμε διατυπώσει – πολύ σοβαρά υπόψη της η συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία με τα αρμόδια Όργανά της και ας τις εξετάσει!

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν νέα Ίμια; Παίζει να εκδηλωθεί η επιθετικότητά τους:

1/ Στην Κίναρο και την Λέβιθα (απέναντι από το Bodrum – Αλικαρνασσό);

2/ Στην Περγούσσα Νισύρου και στην Παχειά, νοτίως της Κω;

3/ Στην Σύρνα, ΝΔ της Κω και απέναντι από την Κέφαλο;

Είναι πλέον σε όλους γνωστό, πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι έτοιμος να ηχήσει τις σειρήνες του πολέμου κατά της Ελλάδος! Άλλωστε, αυτό υποδηλώνουν οι τελευταίες δηλώσεις του ΥΠΕΞ, του ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, αλλά και πολλών άλλων Τούρκων αξιωματούχων οι οποίοι σε καθημερινή βάση αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τις Διεθνείς Συνθήκες που καθόρισαν αυτά!

Διότι ο Τούρκος μυρίστηκε αίμα (ορυκτός πλούτος του Αιγαίου) και ουρλιάζει ως αρπακτικό! Το ζητούμενο είναι τι ακριβώς πράττουμε εμείς ως χώρα!

Είναι ικανός ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, εάν και όταν αυτή εκδηλωθεί;

Θα του θυμίσουμε πως το Έπος του ’40 καταγράφηκε στην Παγκόσμια ιστορία, γιατί η Ελλάς ήταν καταλλήλως προετοιμασμένη, παρ΄ ότι υστερούσε σε πολεμικό υλικό και

σε υλικοτεχνικές υποδομές! Παρ΄ ότι τα ελληνικά στρατεύματα υστερούσαν καταφανώς σε άνδρες έναντι των φασιστικών στρατευμάτων του Άξονα! Όμως είχε καλλιεργηθεί στους Έλληνες υψηλό φρόνημα για την υπεράσπιση των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας!

Σήμερα, πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, όταν Τσίπρας και Μητσοτάκης μας λένε συνεχώς “καθίστε φρόνιμα”;

Είχε ενημέρωση Πούτιν ο κ. Μητσοτάκης;

Κατά το πρόσφατο παρελθόν ο Ρ. Τ. Ερντογάν είχε πει:

«Εγώ δίνω μάθημα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, τα μνημεία μας, τα τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;»!

Σήμερα – σύμφωνα με την άριστα πληροφορημένη πηγή μας – ο Τούρκος Σουλτάνος εμπιστεύτηκε στο εγγύς περιβάλλον του:

«Εντός τριών ημερών θα έχω καταλάβει τα ελληνικά νησιά»!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι στην πρόσφατη πολύωρη συνάντηση του Ρ. Τ. Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας με τον Βλαδιμίρ Πούτιν, συζητήθηκε και το θέμα της επίθεσης της Τουρκίας κατά της Ελλάδος!

Και ναι μεν συμφώνησαν για τη Βόρεια Συρία, αλλά ο Βλαδιμίρ Πούτιν “άναψε κόκκινο” στη βουλιμία Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους!

Αλλά επιπρόσθετα η εξέχουσα πηγή μου, με ενημέρωσε πως ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε στο τηλέφωνο τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα και του ζήτησε να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιθετικές προθέσεις του σαλεμένου Τούρκου Σουλτάνου!

Διατηρώντας τις όποιες επιφυλάξεις μας, δημοσιοποιούμε αυτές τις πληροφορίες, πιστεύοντας πως εάν κατ΄ ελάχιστον είναι ακριβείς, θα πρέπει να είναι ενημερωμένος ο ελληνικός λαός…

Ο Κώστας Καραμανλής νουθετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από εννέα χρόνια πολιτικής αγρανάπαυσης (;;;), ξαφνικά αποφάσισε να μιλήσει! Και ομιλεί κυρίως για τα εθνικά θέματα! Από την πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου! Όπου άφησε πολλές αιχμές για την χαλαρή έως ανύπαρκτη πολιτική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την ΕΕ λέγοντας:

«Όμως δεν χρειάζονται προστασία όλοι όσοι έρχονται στην Ευρώπη. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε καλύτερα τους παράνομους μετανάστες. Οι συμφωνίες επαναπατρισμού πρέπει να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα.

Αυτό θα λειτουργήσει, επίσης, ως αντι-κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες»!

Επίσης υπερθεμάτισε των προ ημερών δηλώσεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δήλωσε πως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι πλέον μη διαχειρίσιμο από την κυβέρνηση, λέγοντας:

«Οι παγκόσμιες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας μπορούν να μας δοκιμάσουν όλους. Έχουν τουλάχιστον ένα κοινό σημείο. Καμία χώρα, καμία

κυβέρνηση, πόσο μάλλον πολιτικό κόμμα, δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της»!

Κατήγγειλε την Τουρκία λέγοντας:

«Η μονομερής στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία θα υπονομεύσει περαιτέρω τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής και θα θέσει σε κίνδυνο την επιτευχθείσα πρόοδο για την ήττα του ISIS. Σε συνδυασμό με την επιθετική προσέγγισή της έναντι της Κύπρου, η Τουρκία δείχνει ότι γίνεται σταθερά μια αναθεωρητική χώρα, με άλλα λόγια ένας πιθανός ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή. Η συμπεριφορά της στο Αιγαίο ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτήν την αίσθηση»!

Έστειλε ο πρώην Πρωθυπουργός και πολλά αλλά βαρύγδουπα μηνύματα και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε, λέγοντας:

«Λέγεται ότι βρισκόμαστε μπροστά στο λυκόφως των ηγεσιών! Είναι αλήθεια ότι, σε σύγκριση με τις θρυλικές προσωπικότητες του παρελθόντος, ακόμη και του σχετικά κοντινού παρελθόντος, οι σύγχρονοι ηγέτες φαίνονται να υπολείπονται»!

Είναι σίγουρο, πως ο πρώην Πρωθυπουργός, μπροστά στις παγκόσμιες και ραγδαίες εξελίξεις έλαβε από πολύ ψηλά “πράσινο” φως!

Δική μας εκτίμηση είναι ότι αυτό το “πράσινο” φως, μπορεί να δοθεί μόνο από τον Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν, αλλά και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που είναι κατά της Παγκοσμιοποίησης (αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούει στο “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ, του δόγματος δηλαδή των πρώην Προέδρων των ΗΠΑ, Μπους, Κλίντον και Ομπάμα και οι οποίοι είναι σφόδρα υπέρ την πολτοποίησης των Εθνών – Κρατών)!

Επίσης δική μας εκτίμηση είναι, ότι ο Κώστας Καραμανλής σε πρώτη φάση προσπαθεί να νουθετήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντάς του τον δρόμο της “αρετής” στα εθνικά μας θέματα!

Αν θα το καταφέρει θα φανεί στο εγγύς μέλλον! Ωστόσο το ζήτημα είναι εάν δεν πάρει τα μηνύματα ο Πρωθυπουργός, τι ακριβώς θα γίνει;

Εκτίμηση έχουμε, αλλά ας μην τη διατυπώσουμε ακόμη! Πάντως ο Κώστας Καραμανλής θα συνεχίσει τις περιοδείες του με βαρυσήμαντες ομιλίες! Ο επόμενος σταθμός του, μου είπαν ότι θα είναι η Βοστώνη της Αμερικής!

Μετά ταύτα επανέρχομαι…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact