ΚΟΣΜΟΣ

Προσαγωγές και συλλήψεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Πάνω 77.000 περιμένουν να δικαστούν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Επιχείρηση «σκούπα» στην Τουρκία όπου σήμερα οι Αρχές της χώρας διέταξαν τη σύλληψη 249 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 οι αρχές πραγματοποιούν συχνά επιχειρήσεις εναντίον των φερόμενων υποστηρικτών του Γκιουλέν, ο οποίος έχει καταφύγει στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες.

Το γραφείο του εισαγγελέα ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε σήμερα το δίκτυο NTV, ότι διέταξε τη σύλληψη 249 υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας έπειτα από έρευνες που διαπίστωσαν ότι είχαν προβεί σε παρατυπίες σε παλαιότερες εισαγωγικές εξετάσεις στο υπουργείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 78 ύποπτοι έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε 43 επαρχίες και η αστυνομία αναζητεί τους υπόλοιπους.

Περισσότεροι από 77.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του στρατού και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις επιχειρήσεις αυτές και υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πραξικόπημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες. Η κυβέρνηση από την πλευρά της διατείνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα εξαιτίας της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact