ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο «αντίο» του Διαμαντίδη

Στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Ολυμπιακός νίκησε 82-81 στην δεύτερη παράταση τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας – Συγκλονιστικές στιγμές στο ΟΑΚΑ και αποθέωση για τον «3D»

Ο Παναθηναϊκός ήταν για μία ακόμα φορά καλύτερος από τον αντίπαλό του, αλλά στο τέλος και πάλι «αυτοκτόνησε» σε μία σειρά που κανείς δεν έχει καταλάβει πως κρίθηκε υπέρ του Ολυμπιακού και μάλιστα με 3-1. Αυτό που μένει αναμφίβολα πάντως στη μνήμη όλων των φιλάθλων είναι το «αντίο» στον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη.

AdTech Ad

Ο 36χρονος Καστοριανός πάτησε για τελευταία φορά παρκέ ως παίκτης κι έστω κι αν δεν συνοδεύτηκε αυτό με νίκη, ήταν η σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Καλύτερο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στον τελικό που βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια και τρία τρίποντα στα πρώτα πέντε λεπτά προηγήθηκε 13-2 νωρίς – νωρίς αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ. Η είσοδος του Δημήτρη Διαμαντίδη σε αυτό το σημείο όμως έμελλε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο αρχηγός των «πράσινων» με πέντε διαδοχικούς πόντους ξεκόλλησε την ομάδα του επιθετικά και το «τριφύλλι» μείωσε. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 19-16 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ένα τρίποντο στην αρχή της δεύτερης περιόδου ανέβασε την διαφορά στους έξι για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και μ’ ένα επιμέρους σκορ 10-2 κατόρθωσε να προσπεράσει με κάρφωμα του Παπαγιάννη στο 15 (26-24) και να αναγκάσει αυτή την φορά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να διακόψει τον αγώνα με τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» μάλιστα διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ένα τρίποντο του Αντώνη Φώτση διαμόρφωσε το 35-31 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Καρμπόν με την αρχή του αγώνα ήταν η έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, με την διαφορά ότι πλέον ήταν εκτός λόγω τραυματισμών από πλευράς γηπεδούχων ο Έλιοτ Γουίλιαμς, ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 19-4 στα πρώτα έξι λεπτά ξέφυγε με διαφορά έντεκα πόντων (50-39), αναγκάζοντας τον κόουτς των γηπεδούχων να πάρει τάιμ άουτ, με τους «πράσινους» να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Ο Παναθηναϊκός και πάλι αντέδρασε όμως. Με έξι διαδοχικούς πόντους του Νίκου Παππά μείωσε σε 47-50 στο 28’. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και την ισοφάριση (50-50), αλλά στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 50-52 χάρη σε καλάθι του Χάντερ.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες πολύ άστοχες. Ωστόσο με σερί 10-2, το «τριφύλλι» προσπέρασε 60-55 στο 35’ κι έδειξε σ’ εκείνο το σημείο να έχει το πάνω χέρι για τη νίκη. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν σ’ ένα σημείο που οι δύο αντίπαλοι ήταν υπερβολικά άστοχοι λόγω άγχους. Με απίστευτα τυχερό τρίποντο του Αγραβάνη προηγήθηκαν 63-62, αλλά μία βολή του Γκιστ έγραψε το 63-63. Διαμαντίδης και Σπανούλης δεν σκόραραν στις δύο τελευταίες επιθέσεις και ο τέταρτος τελικός πήγε στην παράταση.

Εκεί ο Παναθηναϊκός είχε το παιχνίδι στα χέρια του, με τον Φώτση με μία βολή στα 8’’ να γράφει το 71-68 υπέρ των γηπεδούχων κι αφού πρώτα ο Σπανούλης είχε αστοχήσει δύο φορές μπροστά στον Γκιστ. Ο Χάκετ πήγε στην γραμμή για δύο βολές στα 4’’ κι αστόχησε και στις δύο όμως η μπάλα έφτασε στα χέρια του Μάντζαρη ο οποίος με τρίποντο στο 1,1’’ για το τέλος έστειλε το ματς σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί ο Παναθηναϊκός με διαδοχικούς πόντους του Γκιστ ξέφυγε 77-73, αλλά στο τέλος λύγισε από τρίποντο του Σπανούλη με 1,1’’ να απομένει για το φινάλε της αναμέτρησης κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Νικ Καλάθης με πέντε φάουλ

Δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 63-63, 71-71 (1η παρ.), 81-82 (2η παρ.)

Στενός Συνεργάτης: onsports.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact