ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε για έκτη φορά η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε 1-0 την Παρί και σήκωσε τη μεγάλη κούπα.

Οι Βαυαροί του Χάσνι Φλικ έφτασαν στην 6η κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος με το γκολ που σημείωσε στο 59ο λεπτό του τελικού ο Κομάν.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο οι Βαυαροί έκλεισαν ιδανικά τη σεζόν πανηγυρίζοντας το «τρεμπλ», καθώς νωρίτερα είχαν στεφθεί πρωταθλητές Γερμανίας, ενώ κατάκτησαν και το Κύπελλο. Η Παρί, από την πλευρά της, κατάκτησε το νταμπλ στην Γαλλία, αλλά απέτυχε στα 50 χρόνια ζωής που έκλεισε πρόσφατα να πάρει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μεγάλη βραδιά και για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με 15 γκολ. Μπορεί ο Πολωνός στράικερ να μην κατάφερε να φτάσει ή, να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που με 17 γκολ σε μία σεζόν παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά της διοργάνωσης, εντούτοις ισοφάρισε το μεγάλο ρεκόρ του αείμνηστου Γιόχαν Κρόιφ.

Πλέον, οι δυο τους μοιράζονται τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και των τριών διοργανώσεων που συμμετείχαν, ο μεν Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Μπάγερν, ο δε «ιπτάμενος Ολλανδός» με εκείνη του Άγιαξ τη σεζόν 1971-72 (τότε ο Κρόιφ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με 25 γκολ, στο ολλανδικό Κύπελλο με 3 και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με 5). Ο Πολωνός από την πλευρά του ήταν το «πρώτο βιολί» της Bundesliga με 31 τέρματα, 6 πέτυχε στο Κύπελλο και 15 στο Champions League.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ (82′ Κουρζάβα), Παρέδες (65′ Βεράτι), Ντι Μαρία (80′ Τσούπο-Μότινγκ), Ερέρα (72′ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Στον πάγκο: Ρίκο, Μπούλκα, Ικάρντι, Σαράμπια, Ντιαλό, Μπάκερ, Γκέιγ, Νταγκμπά.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (25′ Σούλε), Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα (86′ Τολισό), Γκορέτσκα, Κομάν (68′ Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόβσκι.

Στον πάγκο: Ούλραϊχ, Χόφμαν, Οντριοθόλα, Παβάρ, Χάβι Μαρτίνεθ, Κουισόνς, Ερναντέζ, Τσίρκτσεε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact