ΚΟΣΜΟΣ

«Πρωτοπαλίκαρο» του Μπιν Λάντεν ο πατέρας του δήμιου

O Adel Abdel Bari, πατέρας του «Τζιχάντι Τζον», κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις των δύο αμερικανικών πρεσβειών, το 1998, στην Τανζανία και την Κένυα

Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, όμως αυτό δεν βγαίνει πάντοτε σε καλό, ιδιαίτερα εάν ο πατέρας κατηγορείται για το φόνο 224 ανθρώπων. Το ρητό, ωστόσο, έρχεται να επιβεβαιώσει η περίπτωση του Λονδρέζου τζιχαντιστή που, σύμφωνα με τις βρετανιές μυστικές υπηρεσίες, δολοφόνησε τον Τζέιμς Φόλεϊ.

Ο λόγος για τον πατέρα του ύποπτου για το φόνο του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, που κατηγορείται πως ήταν ένας από τους κορυφαίους υπαξιωματικούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ενώ βρίσκεται εν αναμονή της δίκης για τη συμμετοχή τους σε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο αμερικανικές πρεσβείες, το 1998, όπου έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Ειδκότερα, ο πατέρας του Λονδρέζου Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος φέρεται να εκτέλεσε τον Τζέιμς Φόλεϊ, απέκτησε δικαίωμα εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο από την πατρίδα του, την Αίγυπτο, το 1993.

Δύο χρόνια αργότερα, καταδικάστηκε ερήμην του σε θάνατο επειδή το 1995 φέρεται να ανατίναξε μια υπαίθρια αγορά σε παζάρι του Καΐρου. Σε άλλη δίκη που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο το 1999 καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouTube αποδεικνύουν ότι ο Abdel-Majed Abdel Bary, στα τραγούδια ραπ που ερμήνεε, επαινούσε τη δράση του πατέρα του:  «Δώσε μου την υπερηφάνεια και την τιμή, όπως ο πατέρας μου. Ορκίζομαι πως τη μέρα που ήρθαν και πήραν τον πατέρα μου, θα μπορούσα να είχα σκοτώσει έναν αστυνομικό ή και δύο» λέει σε στίχους του, ενώ πιο κάτω προσθέτει: «Φανταστείτε πως τότε ήμουν μόλις έξι. Φανταστείτε τι θα κάνω τώρα με ένα μαχαίρι. “Βιάζουν” τα αδέλφια μου και εγώ θα σας γεμίσω με μολύβι» είναι οι στίχοι που τραγουδούσε και προκαλούν ανατριχίλα.

Ο 54χρονος Adel Abdel Bari σήμερα κρατείται στο ύψιστης ασφαλείας Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του για τη δίκη του, που αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Κρατούταν σε φυλακή της Βρετανίας για 14 χρόνια, πριν την έκδοσή του στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2012. Φαίνεται πως ήταν τρομοκράτης πολύ πριν τη γέννηση του γιου του, αφού είχε φυλακιστεί ξανά το 1981, μετά τη δολοφονία του Προέδρου Ανουάρ Σαντάτ.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact