ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία, Βουλγαρία, Τουρκία: Πέταξαν την Ελλάδα έξω από τον Turkish Stream!

Διπλό κτύπημα σε ΝΑΤΟ αλλά και Ελλάδα έκανε η Μόσχα. Η Ελλάδα πληρώνει ακριβά τα… παιχνίδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του τ. Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, που χάνει, εκτός από τον αγωγό, και τη Βουλγαρία ως σύμμαχό της στα Βαλκάνια.

Η Ρωσία πέτυχε να κλέψει από την αγκαλιά της Ατλαντικής Συμμαχίας τόσο την Τουρκία όσο και τη Βουλγαρία, ανατρέποντας τις γεωπολιτικές συμμαχίες στην περιοχή και δημιουργώντας αρκετούς πονοκεφάλους στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ο Β. Πούτιν δεν δίστασε να θυσιάσει την Ελλάδα, που πλέον έχει «κλειδώσει» τη συμμαχία με τις ΗΠΑ, και να τα βρει με τη Βουλγαρία, την οποία αναβαθμίζει στο ενεργειακό χάρτη. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, η δεύτερη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream», δεν θα περάσει από την Ελλάδα, αλλά από την Βουλγαρία!

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι οι ΗΠΑ είχαν απαιτήσει από τη χώρα μας να μην «δεθεί» στο νέο αγωγό που θα κατασκευάσει η Τουρκία. Μάλιστα, μιλώντας πριν από καιρό στο παγκόσμιο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον, Αμερικανός αξιωματούχος ήταν ιδιαίτερα κριτικός για την προσπάθεια «εισβολής» της Ρωσίας στην Ευρώπη και της παρουσίας της ως της μόνης προμηθεύτριας χώρας στην ήπειρο.

«Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τους αλλάξουν (είχε πει φωτογραφίζοντας τους Ρώσους), και μιλούν για να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως μηχανισμό, που θα φέρει αγωγούς από τον ίδιο προμηθευτή μέσω της Ελλάδας μαζικά, για την προμήθεια της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι όταν χτιστεί ένας νέος αγωγός, αυτός δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς καθιστά όλα τα άλλα σχέδια μη βιώσιμα. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα από μέρος της λύσης θα γίνει μέρος του προβλήματος», τόνισε.

Η διαδρομή του αγωγού

Μάλιστα, αναλύοντας τη διαδρομή, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας τόνισε ότι: «Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream θα διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Σερβίας. Απευθείας μέσω της Βουλγαρίας». Δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωσή έγινε μετά μετά το τέλος της συνάντησης της Διακυβερνητικής Επιτροπής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας τα βρώμικα παιχνίδια της Άγκυρας σε βάρος της χώρας μας.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό ότι η έναρξη της πρώτης γραμμής του Turkish Stream είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου του 2020.
Όσον αφορά την έναρξη της δεύτερης γραμμής του project, ο Νόβακ διευκρίνισε ότι η ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τον χρόνο κατασκευής των σχετικών υποδομών.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η επέκταση του βουλγαρικού δικτύου μεταφοράς αερίου, με στόχο την αποδοχή του αερίου του TurkStream, πραγματοποιείται στη βάση του διαθέσιμου χρονοδιαγράμματος.

«Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ της Gazprom και του βουλγαρικού υπουργείου Ενέργειας. Έχει υπογραφεί ένας οδικός χάρτης και το project υλοποιείται στη βάση αυτού του οδικού χάρτη» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός, σχολιάζοντας τις ανησυχίες για την πορεία εκτέλεσης των έργων στη Βουλγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δίδυμοι αγωγοί του TurkStream αναμένεται να έχουν μέγιστη δυνατότητα μεταφοράς 31,5 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.
Η πρώτη γραμμή θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η δεύτερη γραμμή αναμένεται να μεταφέρει αέριο στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη.
Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα η Βουλγαρία είχε ακυρώσει και την αγορά των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-16!

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, έθεσε βέτο στην αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Lockheed Martin, επικαλούμενος την πολύ υψηλή τιμή τους, τον ανεπαρκή εξοπλισμό τους και την αύξηση του δημόσιου ελλείμματος, που συνεπάγεται η παραγγελία αυτή.

newsbreak.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact