ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή στην Ουκρανία


«Τρόφιμα, φάρμακα καθώς και ιματισμός κατάλληλος για το κρύο παραδόθηκαν στη Λουγκάνσκ – Τουλάχιστον 66 φορτηγά εκφορτώθηκαν και βρίσκονται καθ΄ οδόν για την επιστροφή τους στη Ρωσία

Μια δεύτερη ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια παρέδωσε 2.000 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης σε περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία, οι οποίες έχουν πληγεί από τις μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους αντάρτες, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρασίγια 24. 

«Η δεύτερη ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή παρέδωσε 2.000 τόνους βοήθεια στο Ντονμπάς», τη βιομηχανική περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που αποτελεί προπύργιο των αυτονομιστών, ανέφερε ένας παρουσιαστής ειδήσεων του ρωσικού τηλεοπτικού διαύλου αυτού. 

«Τρόφιμα, φάρμακα» καθώς και ιματισμός κατάλληλος για το κρύο παραδόθηκαν στη Λουγκάνσκ, ανέφερε. 

Τουλάχιστον 66 φορτηγά εκφορτώθηκαν και βρίσκονται καθ΄ οδόν για την επιστροφή τους στη Ρωσία, σύμφωνα με το Ρασίγια 24. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή, που μεταφέρει δημητριακά, ζυμαρικά, ζάχαρη, φάρμακα, καύσιμα, ηλεκτρογεννήτριες και κουβέρτες, αποτελείται από 300 βαρέα φορτηγά συνολικά. 

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για αυτό το «ευαίσθητο» ζήτημα. 

Η πρώτη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία αριθμούσε πάνω από 200 φορτηγά, πέρασε τα σύνορα Ρωσίας-Ουγγαρίας τον Αύγουστο δίχως το πράσινο φως του Κιέβου και των επιθεωρητών της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. 

Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός η οποία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στο Μινσκ ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους αυτονομιστές περιλάμβανε τον όρο να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες υφίστανται διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τις μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στο Κίεβο και τους φιλορώσους αντάρτες. 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact