ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σαρωτική διαφορά για τη Ν.Δ

Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές την τελευταία εικοσαετία που είναι τόσο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα σε μία εκλογική μάχη.

Η αυτοχειρία Τσίπρα να προηγηθούν οι Ευρωεκλογές των Εθνικών Eκλογών, σε συνδυασμό με την βουβή λαϊκή αγανάκτηση για την χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος την Μεταπολίτευση, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εκπλήξεων.

Το “Καρφί” απευθύνθηκε σε πολύπειρο δημοσκόπο – κανονικό… πρύτανη των γκάλοπ – για μια τελική εκτίμηση μια εβδομάδα πριν τις κάλπες.

Ο δημοσκόπος λοιπόν αυτός όχι μόνο θεωρεί δεδομένη την Αυτοδυναμία Μητσοτάκη (ακόμη και στο πιο απίθανο σενάριο της επτακομματικής Βουλής) αλλά βλέπει την Νέα Δημοκρατία να “κλειδώνει” σε ένα ποσοστό πάνω (ή έστω πέριξ) του 40%.

Υπό κατάρρευση ο Τσίπρας, στο 15% η διαφορά

Η εκτίμηση του πολύπειρου αναλυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα είναι εξαιρετικά δυσμενής. Θεωρεί πως παρά τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν ελαφρώς ενισχυμένο (σε σχέση με τις Ευρωεκλογές) η απογοήτευση και τα διαλυτικά φαινόμενα που κυριαρχούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του Τσίπρα να απέχει από τις κάλπες στις 7 Ιουλίου.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τις μικρότερες διαρροές αποχής που θα έχει η Νέα Δημοκρατία – κυρίως λόγω της προοπτικής επιστροφής της στην Εξουσία και το… νταραβέρι- η διαφορά που τώρα εμφανίζεται γύρω στις 10-11% μπορεί να αγγίξει και το ποσοστό του 15%!

Ανεβαίνει σταθερά το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγής δείχνει και στις δημοσκοπήσεις να μην επηρεάζεται από την υπόθεση Βενιζέλου.

Η πολιτική επιλογή μάλιστα της Φώφης Γεννηματά να εμφανισθεί, ως ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ σε συνδυασμό με την βεβαιότητα της Αυτοδυναμίας για την Νέα Δημοκρατία, και τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν τον έμπειρο συνομιλητή μας στην εκτίμηση πως το Κίνημα Αλλαγής θα βγει ενισχυμένο από την εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου.

Η εκτίμηση για τα τελικά ποσοστά των κομμάτων

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω ο πεπειραμένος δημοσκόπος δίνει αυτό το εύρος για τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου:

Νέα Δημοκρατία: 38 – 41% – ΣΥΡΙΖΑ: 22 – 25% – ΚΙΝΑΛ: 8 – 10%

Για τα υπόλοιπα κόμματα η εικόνα είναι, πως το ΚΚΕ θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, η Χρυσή Αυγή θα μπει οριακά στη Βουλή, ο Βελόπουλος θα είναι οριακά εκτός Βουλής, ενώ ο Βαρουφάκης στο τέλος θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει το φράγμα του 3%.

*Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact