ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομεάς -Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης, έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία.

Ετσι, σήμερα θα υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ’ εμποδίων θα γίνονται σήμερα οι μετακινήσεις εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία και Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ. έως τις 21.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ: Θα κινηθούν από τις 10.00 π.μ. έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 4.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας, για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στα συλλαλητήρια.
Οι συρμοί του Μετρό θα σταματάνε στη Δουκίσσης Πλακεντίας λόγω της απεργίας στον Προαστιακό. Οι συρμοί του Τραμ: Θα κινηθούν από τις 9.00 π.μ έως τις 17.00. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 5.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.
Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστικού: Θα ακινητοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Δεμένα τα πλοία – Ακυρώσεις πτήσεων

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία. Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 12.01 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα λήξει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.  
Πρόβλημα θα δημιουργηθεί και στις πτήσεις, καθώς 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες δρομολόγια. Ηδη η Aegean ακύρωσε  97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις εξωτερικού, ενώ η Olympic Air ματαίωσε όλες τις πτήσεις του δικτύου της.

Πού έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 το πρωί την Πέμπτη στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.
Η ΓΣΕΒΕΕ οργανώνει συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή στις 11 το πρωί και στη Θεσσαλονίκη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 10.30.

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας

Στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα είναι προγραμματισμένη στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.30 το πρωί, θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μία κίνηση με ιδιαίτερη συμβολική σημασία, απαντώντας έτσι στην εξ αριστερών κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά από το ΚΚΕ και τον γενικό του γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι υπονομεύει την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, γιατί έχει συμβιβαστεί με το αστικό σύστημα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact