ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Σκόπελος, Σκάλα και Έλος Λακωνίας

Εκτάκτως συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, η οποία χθες υπέστη βιβλική καταστροφή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μ΄επικεφαλής από τον αντιπεριφεριεάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σ΄αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρείται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της

Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

Ακόμα 2 περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κήρυξε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τις τοπικές κοινότητες Σκάλας και Έλους του δήμου Ευρώτα, οι οποίες επλήγησαν προχθές Δευτέρα από τον ανεμοστρόβιλο προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact