ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους


Ο κ. Ναμί σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα εξέφρασε απογοήτευση για τη μη επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού αποδίδοντας την ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά

Επαφές στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες θα έχει τις επόμενες ημέρες ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί ενώ κατά την παραμονή του στη πρωτεύουσα του Βελγίου θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στη σύσκεψη της οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, η οποία γίνεται στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Ναμί σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα εξέφρασε απογοήτευση για τη μη επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού αποδίδοντας την ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Όπως δήλωσε για τις επαφές του στο εξωτερικό, «ήλθε ο καιρός για να ακουστεί περισσότερο η φωνή των Τουρκοκυπρίων σε αυτές τις πλατφόρμες και θα επιχειρήσουμε να το πετύχουμε».

Εν τω μεταξύ, ο νέος ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Espen Barth Eide, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στις 5 Σεπτεμβρίου και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου την επόμενη ημέρα. Οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν σήμερα αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα ημερομηνία εντός Σεπτεμβρίου.

Το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Εκεί θα βρίσκεται και ο Ντερβίς Έρογλου για επαφές στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact