ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Α.Σαμαρά κατά Κ.Μητσοτάκη & Ν.Δένδια για ελληνοτουρκικά, παράνομη μετανάστευση & Πρέσπες

Σε σφοδρή επίθεση, την πρώτη που εξαπολύεται από εσωκομματικό αντίπαλο μετά τις εκλογές κατά του Κ.Μητσοτάκη, αποδύθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική για την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών, την κρίση παράνομης μετανάστευσης και την υποχωρητική θέση στα ελληνοτουρκικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε άμεση καταγγελία της συνθήκης «αναγνώρισης του αλυτρωτισμού», τόνισε επανειλημμένα ότι «Δεν μιλά για μεταναστευτικό, αλλά για λαθρομεταναστευτικό» και επέκρινε την «ευρωγραφειοκρατία», την οποία κάλεσε «να μην μας κάνει υποδείξεις».

Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για την «ελαφρή» αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής ειδικά στο θέμα της Λιβύης και για την παράνομη μετανάστευση είπε ότι «η Ελλάδα υφίσταται πλέον έναν άτυπο λαθροεποικισμό. Δεν είναι ρατσιστές και ξενόφοβοι στις τοπικές κοινωνίες. Οι κονδυλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τους αποκαλούν έτσι».

«Η κοινωνία βράζει, δεν την ακούτε, δεν την νιώθετε;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση δεν φυλά τα σύνορα» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κι ακόμα, την τριετία 2012-14, όταν ήμασταν στη κυβέρνηση, είχαμε κι εμείς αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό.Αλλά τότε, ελέγχαμε πλήρως τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια.

Έμπαιναν ελάχιστοι.

Και έβγαιναν – για επαναπατρισμό – πολύ περισσότεροι.

Παρά το γεγονός ότι τότε μαίνονταν ο πόλεμος στη Συρία…

Σας θυμίζω ότι μετά το 2013 οι ροές δεν πέρναγαν κυρίως από τα μικρασιατικά παράλια στα ελληνικά νησιά που ήταν «δύο βήματα».
Πήγαιναν στην Ευρώπη, από τη Λιβύη –σε Μάλτα – Ιταλία.Γιατί; Γιατί από μας, τότε, δεν μπορούσαν να περάσουν»!

Για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είπε ότι «Οι κινήσεις της Τουρκίας δεν αποτελούν “φαιδρότητες” όπως τις χαρακτήρισε εχθές ο Νίκος Δένδιας, αλλά συνιστούν ευθεία απειλή. Δεν αρκεί η επίκληση του Διεθνούς Δικαίου από μόνη της».

Αναφορικά με την αποδοχή από την κυβέρνηση της ΝΔ της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «επιζήμια και απαράδεκτη», ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «αποδέχθηκε να δίνει η Ελλάδα τα πάντα ενώ η γειτονική χώρα υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάποιες παραχωρήσεις στο μέλλον, εάν κι εφόσον προχωρήσει η ένταξή τους στην ΕΕ», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δέχθηκε ένα ψέμα στις Πρέσπες και αναγνώρισε έναν αλυτρωτισμό που δημιουργεί προβλήματα».

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε δε ότι «Η Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευτεί με όποιο τρόπο από τη συμφωνία, επισημαίνοντας με προσωπικό τόνο ότι «όταν δίνεις μια μάχη, δεν έχει σημασία εάν δίπλα σου πολλοί έχουν κουραστεί. Σημασία έχει αν εσύ συνεχίζεις να νοιάζεσαι για μια μάχη που ξέρεις ότι έχει μεγάλη αξία».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι κατανοεί τη θέση Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί η χώρα να αποδεσμευτεί από τις Πρέσπες άμεσα, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι «η συμφωνία δεν περπατάει κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact