ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Silver Alert» : Εξαφάνιση Σρόιτερ στον Alpha – Mιλάει μόνος.. του ο Τσίπρας

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχωρεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, την πρώτη μετά την διάλυση της Βουλής για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

25 μέρες πριν την εκλογική «μάχη», από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν και όλα τα ονόματα των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος, με μοναδική εκκρεμότητα την δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος σε Αχαΐα και Λάρισα και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα.

Σε κλίμα λοιπόν… προεκλογικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για όλους και για όλα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Μέχρι στιγμής, ο παρουσιαστής του δελτίου του Alpha είναι σχεδόν εξαφανισμένος, πλασάρει γλυκανάλατες ερωτήσεις στον τελειωμένο Τσίπρα και ακολουθεί μονόλογος!

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε αυτονόητη. Αυτή είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το σχέδιο που θα ψηφίσει θα εφαρμοστεί και δεν θα είναι υπό την αίρεση της τρόικας. Αυτό έχουμε να το ζήσουμε από το 2009.

Με τη θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας μπορούμε σήμερα να προσθέσουμε επιπλέον μέτρα στήριξης για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και της κοινωνίας -θετικά μέτρα τα οποία έχουμε ήδη κοστολογήσει. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, δίνουν προτεραιότητα στις ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Η ΝΔ θέλει να μειώσει τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20% και να παρέμβει στα μερίσματα των μετόχων επιχειρήσεων. Αυτό είναι 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία, τα οποία σκοπεύει να αναπληρώσει από τη μείωση δαπανών σε Υγεία, Παιδεία και από τα επιδόματα.

Σήμερα το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων στο δημόσιο είναι 1 προς 1. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να προσλάβουμε επιπλέον 2.500 γιατρούς και νοσηλευτές, 10.000 καθηγητές τα επόμενα 4 χρόνια και 7.500 στην ειδική αγωγή. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει τον κανόνα 1 προς 5.

Κάθε χρόνο αποχωρούν 9.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο. Με την πρόταση του κ. Μητσοτάκη θα μπορούμε να προσληφθούν 1.800 εργαζόμενοι. Έχει εξαγγείλει προσλήψεις 1.500 αστυνομικών, επομένως θα περισσεύουν 300 θέσεις. Αυτό σημαίνει 8.700 κενά σε σχολεία, νοσοκομεία, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» κ.α

Πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά εκείνους που δεν θα προσληφθούν, αλλά την ίδια την κοινωνία. Τις οικογένειες που δεν θα βρίσκουν βοήθεια, τα νοσοκομεία που δεν θα έχουν γιατρούς και νοσηλευτές, τα σχολεία που δεν θα έχουν καθηγητές και δεν θα ανοίγουν στην ώρα τους, αφορά στην ειδική αγωγή.

Το διακύβευμα για την επόμενη τετραετία είναι ποιοί θα κυβερνήσουν τον τόπο και με ποιο πρόγραμμα. Αν δηλαδή θα συνεχιστεί η πορεία στήριξης όλων των κοινωνικών στρωμάτων, η πορεία για τη συνολική έξοδο από τη κρίση ή ένα πισωγύρισμα.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. #εκλογές #εκλογές2019 #ΣΥΡΙΖΑ #ΠροοδευτικήΣυμμαχία

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact