ΚΟΣΜΟΣ

Σκάει η φούσκα της Deutsche Bank

Η ιστορία της Lehman Brothers πλανάται πάνω από τη Deutsche Bank τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα το «τραπεζικό στολίδι» της Γερμανίας είναι η μεγαλύτερη τράπεζα τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ένιωσε την ανάγκη να διαβεβαιώσει τους επενδυτές και τους μετόχους της ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να πληρώσει ακόμα και για τα πιο «επικίνδυνα» δάνειά της.

Όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Deutsche Bank φοβίζει τους επενδυτές ότι θα μπορούσε να κινδυνεύει με χρεοκοπία εντός του 2016.

Η τράπεζα πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ζημιές 6 δισ. ευρώ για το 2015, το κόστος των προβλέψεων για διαγραφή «τοξικών» στοιχείων του ενεργητικού της αγγίζει τα 10 δισ. ευρώ, ενώ τα ασφάλιστρα κινδύνου έχουν εκτοξευτεί.

Μάλιστα εκτενές ρεπορτάζ για την έκθεση του γερμανικού επενδυτικού ομίλου Deutsche Bank στην αγορά παραγώγων φιλοξένησε το CNBC, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά δίκτυα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα, με τον Raoul Pal, πρώην διαχειριστή εταιρίας επενδυτικών κεφαλαίων (hedge fund) και στέλεχος της Goldman Sachs, αανησυχητικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές τoυ Credit Risk της Deutsche Bank, με τους ειδικούς -κυρίως στις ΗΠΑ- να αναρωτιούνται, αν η γερμανική επενδυτική είναι η επόμενη Lehman Brothers.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η τράπεζα με την μεγαλύτερη έκθεση στα παράγωγα, παγκοσμίως, είναι η Deutsche Bank, η οποία στη συγκεκριμένη αγορά εγγράφει αξίες 72,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως δεν ανησυχεί για την Deutsche Bank, καθώς συνεχίζεται η πτωτική τροχιά της μετοχής της γερμανικής τράπεζας.

«Δεν ανησυχώ για την Deutsche Bank» δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο κ. Σόιμπλε.

Nωρίτερα ο CEO της γερμανικής τράπεζας, Τζον Κράιαν ανέφερε σε επιστολή του προς του εργαζόμενους ότι η Deutsche Bank είναι απολύτως ασφαλής και έχει ισχυρή κεφαλαιακή θέση και «εκμεταλλεύθηκε αυτήν την ισχύ για να καθησυχάσει την αγορά για την δυνατότητα και την δέσμευση μας να πληρώσουμε τα κουπόνια στους επενδυτές».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact