ΚΟΣΜΟΣ

Σταϊνμάγερ: Πρόοδος στις συνομιλίες για την κρίση στην Ουκρανία, παρά τις δυσκολίες


Οι υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερώσουν τους ηγέτες των κρατών τους και ενδεχομένως, να συμφωνήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες

«Δύσκολες» χαρακτήρισε τις συζητήσεις για την κρίση στην Ουκρανία ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μετά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, ύστερα από πέντε ώρες συνομιλιών με τους ομολόγους του από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Γαλλία, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερώσουν τους ηγέτες των κρατών τους και ενδεχομένως, να συμφωνήσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πώς θα συνεχιστούν οι συνομιλίες.

«Θα το κάνουμε και αυτό είναι που έχει συμφωνηθεί τώρα, η πρώτη αναφορά προς τις πρωτεύουσες και τις κυβερνήσεις μας και στη συνέχεια, ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της Τρίτης, να συμφωνηθεί η συνέχιση της σημερινής συζήτησης», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους. Λίγο αργότερα η εκπρόσωπός του διευκρίνισε ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εννοούσε είτε τη Δευτέρα είτε την Τρίτη (η συνέχιση των συνομιλιών).

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε δύσκολη την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο για την Ουκρανία ήταν «δύσκολη», αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως σημειώθηκε κάποια «πρόοδος». «Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι έχουμε σημειώσει πρόοδο σε κάποια θέματα των συζητήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταϊνμάγερ, μετά το πέρας των συνομιλιών με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πάβλο Κλίμκιν, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο στόχος παραμένει η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και η πρόληψη μελλοντικών θυμάτων».
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact