Στη φυλακή και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Κουμανταρέα

Στη φυλακή και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Κουμανταρέα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ύστερα από την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια και ο δεύτερος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, στις 5 Δεκεμβρίου στην Κυψέλη.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν κρίθηκε προφυλακιστέος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας, για τις οποίες ήδη έχει προφυλακιστεί ο 26χρονος συμπατριώτης του.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και να επέρριψε την ευθύνη για το περιστατικό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγγραφέα, στον συγκατηγορούμενό του.

dolofonos-koumantarea

files

Ζήτησε μάλιστα από την ανάκριση να διατάξει κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον συμπατριώτη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος υποστηρίζει πως ο συγκατηγορούμενός του ήταν εκείνος που του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του θύματος, ότι εκεί ο 26χρονος διαπληκτίστηκε έντονα με τον συγγραφέα και πως ο ίδιος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τετάρτη, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 26χρονου Ρουμάνου που ήδη είχε προφυλακιστεί για τη δολοφονία του συγγραφέα.

Πρόκειται για τον Στεφάν-Κριστινέλ Ματασαρεάνου, που διώκεται και αυτός για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και αντίσταση.

Σημαντικά θέματα

Πρόσφατα άρθρα