ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Στην Αθήνα η μέλλουσα κυρία Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Η μέλλουσα κυρία Κλούνεϊ έρχεται στην Αθήνα παραμονές του γάμου της προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά! Ο λόγος; Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Φαίνεται πως η δημόσια τοποθέτηση του χολιγουντιανού αστέρα υπέρ της επιστροφής τους στη χώρα μας από το Βρετανικό Μουσείο, στη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου ήταν μόνο η αρχή. Οπως δείχνουν τα πράγματα, ο Κλούνεϊ… στρατολόγησε για τον σκοπό αυτό την κορυφαία δικηγόρο αρραβωνιαστικιά του, Αμάλ Αλαμουντίν.

Ο Φ. Παπαμιχαήλ

Την αποκάλυψη έκανε ο ελληνικής καταγωγής υποψήφιος για Οσκαρ διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ, ο οποίος διατηρεί πολύ φιλική σχέση με τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε συνεργάτη της ιστοσελίδας andro.gr από τη γειτονική Ιταλία, όπου βρέθηκε πρόσφατα, ο Θεσσαλονικιός από την πλευρά του πατέρα του Παπαμιχαήλ αποκάλυψε ότι μετά τον διεθνή ενθουσιασμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κλούνεϊ για τα ελληνικά γλυπτά, πλησίασαν τον ίδιο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου (η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο Ελληνας πρόξενος στο Λος Αντζελες) ζητώντας του να μεσολαβήσει στον γοητευτικό σταρ, ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο του στον αγώνα για την επιστροφή των Μαρμάρων στο σπίτι τους, δηλαδή στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία ο Φαίδων Παπαμιχαήλ έσκασε τη… βόμβα του λέγοντας πως η μνηστή του Κλούνεϊ Αμάλ Αλαμουντίν έχει τρόπον τινά αναλάβει την υπόθεση αυτή και την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ταξιδέψει στη χώρα μας, όπου και θα παραμείνει για τρεις μέρες, αφού έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο Ελληνας διευθυντής φωτογραφίας έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη. Μάλιστα, ο λόγος που ταξίδεψε πριν από μερικές μέρες στην Ιταλία ήταν για μία ακόμη σύμπραξη με τον Τζορτζ σε ένα νέο διαφημιστικό σποτ γνωστής εταιρίας καφέ. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη μαγευτική περιοχή της λίμνης Κόμο, όπου διατηρεί ο Κλούνεϊ την εξοχική κατοικία του.

Στην Ιταλία

Εκεί λέγεται ότι θα γίνει τελικά και ο πολυαναμενόμενος γάμος του με την όμορφη Αμάλ, η οποία κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσαν δεκάδες άλλες αιθέριες παρουσίες: να πείσει τον πιο περιζήτητο εργένη του Χόλιγουντ να φορέσει γαμπριάτικο κοστούμι, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον μήνα που διανύουμε. Αλλωστε, το ζευγάρι δημοσίευσε και τη σχετική γαμήλια αναγγελία στις αρχές Αυγούστου.

Να θυμίσουμε ότι ο Αμερικανός σταρ είχε τονίσει την ανάγκη της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας «Μνημείων άνδρες». Η υπόθεσή της εστιάζει σε μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών που έχει ως στόχο την επιστροφή έργων τέχνης που εκλάπησαν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συνέβη και στην περίπτωση του Ελγιν. Δεν ήταν παράξενο λοιπόν που ο Τζορτζ Κλούνεϊ τάχθηκε στο πλευρό των Ελλήνων. Ο χολιγουντιανός αστέρας επέμεινε μάλιστα στην άποψή του, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα λεγόμενά του στους ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου και όχι μόνο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact