ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κρήτη ο Σαουδάραβας κροίσος Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ


Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings και βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 20,2 δισ. δολάρια

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό την Ελούντα φτάνει σήμερα, Παρασκευή, ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, ο πρίγκιπας, Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ.

Ο 59χρονος Άραβας είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία και θεωρείται ο Αραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ είναι και ένας από τους βασικούς μετόχους στο όμιλο Four Seasons.

Το τζάμπο του αναμένεται να προσγειωθεί στις 3 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, από όπου θα μεταβεί στην Ελούντα. Οι Ελληνικές αρχές ψάχνουν να βρουν λύση στάθμευσης στο πολυτελές του αεροσκάφος, καθώς λόγω της αυξημένης κίνησης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι δύσκολο να βρεθεί χώρος για να σταθμεύσει.

Ήδη η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται στην Κρήτη για να προετοιμάσει την επίσκεψη του μετόχου της διεθνούς αλυσίδας Four Seasons, που ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και για τη διαχείριση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και επενδύσεις στην Κρήτη.

Πάντως, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδίδει τεράστια σημασία σε αυτή την επίσκεψη. Ο Αλ Ουαλίντ είχε συναντηθεί τον περασμένο Μάιο με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

«Τα στελέχη μας στη Four Seasons είναι ήδη σε σοβαρές επαφές και συζητήσεις προκειμένου να αναλάβουμε τη διαχείριση των δύο ξενοδοχείων του Αστέρα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο άραβας κροίσος στο πρόσφατο συνέδριο του «Economist» με τίτλο «Ευρώπη και Αραβικός Κόσμος: η προοπτική επενδύσεων για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact