ΕΛΛΑΔΑ

Στήνουν προβοκάτσια στη Θράκη οι Τούρκοι

Λίγοι αλλά και αρκετοί ταυτόχρονα διέκριναν το βράδυ των εκλογών στον εκλογικό χάρτη το χρώμα στην Δυτική Θράκη και δικαίως ανησύχησαν.Την επόμενη μέρα, ήταν ήδη αργά.

Το μειονοτικό Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) εξαπλώθηκε για τα καλά καθώς με 98,73% της ενσωμάτωσης στις ευρωεκλογές, καταλαμβάνει στην Ξάνθη 25,05%, με τη ΝΔ να κατατάσσεται δεύτερη με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη παίρνει 37,81% με τη δεύτερη ΝΔ να παίρνει ποσοστό 19,81%!

Ελάχιστοι μίλησαν ανοιχτά για τον κίνδυνο που ελοχεύει από τους Τούρκους στην Θράκη, αναλώθηκαν σε δικομματικές αψιμαχίες, και έτσι δύο 24ωρα μετά η επικεφαλής του μειονοτικoύ Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Τσιγδέμ Ασάφογλου, μιλά ανοιχτά για τουρκική ταυτότητα.

Κάθε ψήφος αποτελεί απόδειξη της «τουρκικής ταυτότητας» δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu και παράλληλα τόνισε ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας”». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, που ήταν ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ, ανέφερε στο τουρκικό πρακτορείο ότι «τα προβλήματα των εθνοτικών Τούρκων της Δυτικής Θράκης αναμένουν επίλυση εδώ και χρόνια».

Είναι δεδομένο ότι εντός της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε στην Ελλάδα, θα υπάρξει σίγουρα κάποια “τορπίλη” από κάποιον επίσημο της Τουρκίας που δεν θα χάσει την χειροπιαστή ευκαιρία να θέσει ξανά ζήτημα Θράκης..

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε Ροδόπη και Ξάνθη:

Τι είναι το “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας”

Τι είναι το “Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας” που κράτησε…λευκό τον εκλογικό χάρτη στη Θράκη; Πίσω από τον βαρύγδουπο και “φιλειρηνικό” τίτλο, κρύβεται ιστορία χρόνων.

Ιστορία που έχει να κάνει με τη μεθοδική προσπάθεια της Τουρκίας να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι στη Θράκη υπάρχει “τουρκική” μειονότητα.

Το μειονοτικό κόμμα ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1991. Ιδρυτής και πρόεδρος μέχρι το θάνατό του ο Αχμέτ Σαδίκ. Όταν το 1995 σκοτώθηκε σε τροχαίο τα ηνία του κόμματος ανέλαβε η σύζυγός του, η οποία παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 1999. Η Αθήνα κοιμόταν ή έκανε πως κοιμάται…

Από το 1999 μέχρι και το 2007 πρόεδρος ανέλαβε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Γιατί έφυγε; Έγινε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ!

Από το 2007 την ηγεσία του κόμματος είχε ο Μουσταφά Μποσνάκ, ο οποίος παρέδωσε τον Ιούλιο του 2010 στον Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν εξελέγη το 2002 και το 2006 για το Νομό Ροδόπης με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού, ενώ ήταν και αντινομάρχης από το 2002 έως το 2007.

Τον περασμένο Ιανουάριο το μειονοτικό κόμμα έκανε και συνέδριο στο οποίο εξελέγη πρόεδρος η Τσιγδέμ Ασάφογλου. Στη φωτογραφία από τα tourkikanea.gr με τη μητέρα και τον υιό Σαδίκ

Τι υποστηρίζει το κόμμα όσων επιθυμούν τουρκοποίηση της Θράκης; Θέτουν θέμα ακόμη και για “ανεξάρτητη δημοκρατία της Θράκης” και φυσικά διαδίδουν σ΄ όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα καταπιέζει τους μουσουλμάνους! Ότι όλες του οι ενέργειες υποστηρίζονται με κάθε τρόπο από το τουρκικό προξενείο είναι νομίζουμε αυτονόητο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact