ΚΟΣΜΟΣ

Στις 17 Δεκεμβρίου θα συνέλθει με τη νέα του σύνθεση το Βρετανικό Κοινοβούλιο

Τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν εάν υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση

Σε περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον διατηρήσει τον θώκο του ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, τότε το Κοινοβούλιο της χώρας θα επαναλάβει τις εργασίες του στις 17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, όπως ενημέρωσε σχετικά, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παρουσιάσει το νομοθετικό της πρόγραμμα στις 19 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, στο κείμενο, που εστάλη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το πρωθυπουργικό γραφείο, αναφέρεται ότι, αν υπάρξει αλλαγή στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν.

Η Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί εκλογές τρία χρόνια πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία, επειδή το Κοινοβούλιο περιήλθε σε αδιέξοδο για το Brexit, ανίκανο να συμφωνήσει για το πώς, ακόμη και για το πότε, η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Συντηρητικοί του Τζόνσον προηγούνται του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά απομένουν δύο και πλέον εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας και είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις γιατί το θέμα του Brexit διαπερνά τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.

Το σχέδιο να υπάρξει μια γρήγορη μετάβαση προς την «ομιλία της βασίλισσας», κατά την οποία η Ελισάβετ ανοίγει επίσημα τις εργασίες του Κοινοβουλίου και παρουσιάζει τα νομοθετικά σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζει το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής εκστρατείας του Τζόνσον ότι θέλει να ασχοληθεί με το Brexit το ταχύτερο δυνατό.

Ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα υποβάλει στο Κοινοβούλιο την απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή της συμφωνίας του Brexit την οποία έχει ήδη υπογράψει με τις Βρυξέλλες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact