ΚΟΣΜΟΣ

Στο λιμάνι της Λεμεσού υποστηρικτικό πλοίo του Γιαβούζ

Βρίσκεται στο λιμάνι της κυπριακής πόλης από τις 19 Ιουλίου

Θρίλερ στο λιμάνι της Λεμεσού με το σκάφος VOS PRIME. Πρόκειται για το πλοίο που ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει ότι αποτελεί ένα από τα δύο υποστηρικτικά του «Γιαβούζ», στην παράνομη γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει στην κατεχόμενη Καρπασία.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι από το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το sigmalive.com, την ώρα που τρέχουν τα εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό πλοίων που υποστηρίζουν τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. ​

Υπενθυμίζεται ότι δυο ήταν τα πλοία τα οποία είχαν βρεθεί ανοικτά του λιμανιού της Μερσίνας και τα οποία σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας θα υποστήριζαν το Γιαβούζ στις πάρανομες γεωτρήσεις που θα διενεργούσε εντός της κυπριακή ΑΟΖ.

Ένα από αυτά τα δυο πλοία, όπως αποκάλυψε το Sigmalive με δημοσίευμα του στις 4 Ιουλίου, ήταν και το VOS PRIME, με σημαία του Γιβραλτάρ το οποίο τον Φεβρουάριο του 2018 βοήθησε το γεωτρύπανο Saipem 12 000 της ENI για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το συγκεκριμένο αυτό πλοίο φέρεται να ξεκίνησε την πορεία του στις 14 Ιουλίου από λιμάνι της Αιγύπτου για να φτάσει στη Λεμεσό στις 19 του μήνα.

Από εκείνη την χρονική στιγμή ξεκινάει το θρίλερ. Οι απόψεις των αρμόδιων Τμημάτων σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ είναι δυο.

Η μια άποψη, υποστηρίζει ότι υπήρξε πολύ μεγάλη ολιγωρία μέχρι οι Αρχές να αντιληφθούν ότι το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο βρίσκεται στη Λεμεσό, είναι το υποστηρικτικό πλοίο του «Γιαβούζ».

Αποτέλεσμα τούτου ήταν να κινητοποιηθούν με καθυστέρηση οι Υπηρεσίες για να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες, την ώρα μάλιστα που τρέχουν και τα διεθνή εντάλματα συλλήψεως του προσωπικού που υποστηρίζει τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν πως όταν έγινε αντιληπτό το γεγονός, ζητήθηκαν πολιτικές παρεμβάσεις για το πώς πρέπει να κινηθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν δόθηκε εντολή να γίνει ο οποιασδήποτε έλεγχος στο προσωπικό του συγκεκριμένου πλοίου.

H δεύτερη εκδοχή, η οποία προέρχεται από άλλη πηγή, υπογραμμίζει ότι οι Υπηρεσίες κινήθηκαν άμεσα και σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Και ακριβώς επειδή έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ενημερώθηκε η εταιρεία στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο πλοίο ότι τελικώς δεν θα είναι υποστηρικτικό της τουρκικής γεώτρησης.

Το πλοίο αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λεμεσού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact