ΚΟΣΜΟΣ

Στο πλευρό της Μέρκελ ο Μακρόν για την επίθεση στο Έσση: «Απέραντη θλίψη»

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα και στις πενθούσες οικογένειες»

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την «απέραντη θλίψη» του και την «πλήρη υποστήριξη προς τη Γερμανία μπροστά σ’ αυτή την τραγική επίθεση», μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Χανάου (κεντρική Γερμανία) και στοίχισαν τη ζωή σε εννέα ανθρώπους.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στα θύματα και στις πενθούσες οικογένειες. Είμαι στο πλευρό της καγκελαρίου Μέρκελ σ’ αυτή τη μάχη για τις αξίες μας και την προστασία των δημοκρατιών μας», συνέχισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε μήνυμά του που ανέβασε στo Twitter. Σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, τα κίνητρα του φερόμενου δράστη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, είναι πιθανόν «ξενοφοβικά».

«Συγκλονισμένος» από την «τρομοκρατική βία» στην Χανάου δηλώνει, με ανακοίνωση του, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και εκφράζει την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Στέκομαι στο πλευρό όλων των ανθρώπων οι οποίοι απειλούνται από ρατσιστικό μίσος. Δεν είναι μόνοι. Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων στην Γερμανία καταδικάζει αυτή την πράξη και κάθε μορφή ρατσισμού, μίσους και βίας. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ειρηνική συνύπαρξη στη χώρα μας», αναφέρει ο κ. Σταϊνμάιερ στην ανακοίνωσή του.

«Σήμερα το πρωί η σκέψη μας βρίσκεται με τους ανθρώπους στην Χανάου», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στοTwitter, εκφράζοντας την συμπαράσταση της κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν τους νεκρούς τους, αλλά και στους τραυματίες από την επίθεση.

«Να μην επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητά μας», ζήτησε ο Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι 75 χρόνια μετά το τέλος της ναζιστικής δικτατορίας υπάρχει και πάλι δεξιά τρομοκρατία στην Γερμανία». Οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην δεξιά τρομοκρατία με κάθε συνέπεια, αλλά και η κοινωνία «πρέπει να υπερασπιστεί την ανοιχτή, φιλελεύθερη δημοκρατία μας από τους εχθρούς της».

Πρόβλημα «τρομοκρατίας από τα δεξιά» διαπιστώνει και ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ και ζητά «να μιλήσουμε για την ακροδεξιά τρομοκρατία, αλλά και για το γεγονός ότι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών μας ήταν για χρόνια ένας Χανς-Γκέοργκ Μάασεν» (σσ.: ο οποίος έχει εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της Εναλλακτικής για την Γερμανία και της συνεργασίας της με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα). «Πόσο ειλικρινής ήταν πραγματικά η μάχη ενάντια στα δίκτυα και τις δομές σε αυτή τη χώρα; Έχουμε ένα πρόβλημα τρομοκρατίας από τα δεξιά. Είναι καιρός να βγάλουμε συμπεράσματα από τα προηγούμενα χρόνια και να τα κάνουμε πράξη. Φτάνει πια!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Έζντεμιρ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact